woensdag, augustus 31, 2011

Kinderkookboek - De Zilveren Lepel voor kinderen

Wat werd er in 2007 rond de tafel gedanst toen er van ‘De Zilveren Lepel’, de Italiaanse kookbijbel zeg maar, eindelijk een Nederlandstalige versie op de markt werd gebracht. Het boek, een naslagwerk van zo’n 2.000 authentieke Italiaanse gerechten, was uiteraard een schot in de roos. Met ‘De zomer van de Zilveren Lepel’ en ‘De Zilveren Lepel, Pasta’ kwam er een doelgerichte uitbreiding, en nu kan je in de betere boekhandel ook ‘De Zilveren Lepel voor kinderen’ terugvinden.

Als kleine bengel deed ik niet liever dan in de keuken wat aanmodderen, maar kinderkookboeken waren schaars en vaak beperkt tot zoete troep. Zo kan ik me uit dat ene kinderkookboek dat we in huis hadden nog een receptje op basis van witte limonade en een bol vanilleijs herinneren. Aangezien dat schuimde moest dat wel iets voor kinderen zijn.

Niets van dat alles bij deze instant kinderklassieker. Het boek begint terecht bij een overzichtelijke basis (kooktechnieken, veiligheid, keukengereid), zodat de kleine chefs in spé veilig aan de slag kunnen gaan.

De receptenindex van ‘De Zilveren Lepel voor Kinderen’ biedt trouwens zoveel meer dan de heilige drievuldigheid pizza, pasta en spaghetti. Er passeren in totaal zo’n 40 recepten de revue, stuk voor stuk op kindermaat geïllustreerd en met een duidelijke foto van het afgewerkte gerecht. De feestdagen mogen dan nog niet echt voor de deur staan, laat je dat vooral niet weerhouden om de kroost te plezieren met dit puike kookboek. Dit loont reeds vanaf de eerste keer dat er een spetterende Italiaanse maaltijd op tafel verschijnt.

‘De Zilveren Lepel voor kinderen’ is een uitgave van Unieboek /Het Spectrum. ISBN 9789000301508

5 opmerkingen:

Thomas zei

Schitterend! Ik heb me vroeger met dit prachtexemplaar geamuseerd!
http://www.filet-pur.be/?p=921

Sarah zei

hey was dat een oer-hollans boekje waar wel meer van die exotische dingen als 'vla-flip' instonden? had ik ook!

Sarah zei

hollanDs dus

Sid Frisjes zei

Awel Sarah, dat zou dus goed kunnen. Als ik me niet vergis stond er ook een 'perenbootje' in. Iets wat ik als kleine duvel toch wel een keer ofzo op familiefeestjes voor de kinderen mocht maken.

Sarah zei

Ja, jong, volgens mij is dat hetzelfde boekje! Oh nostalgie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...