zondag, juli 31, 2011

El Bulli - afscheid van het onbekende!

Gisteren was het zover, het laatste avondmaal in El Bulli, het gerenomeerde restaurant van de Spaanse topchefs Ferran en Albert Adrìa. De laatste 5 jaar was ik één van die 2.000.000 mensen die tevergeefs een poging deed om één van die gegeerde 8.000 zitjes te bemachtigen. Jammer genoeg heeft het niet mogen zijn (pinkt een traan weg). Tegen 2014 hoopt Adrìa een onderzoekscenrum naast het restaurant te openen, waar hij zich met een mooie verzameling knappe koppen over nieuwe kooktechnieken zal buigen. Vuurwerk allicht!

Nostalgische liefhebbers en nieuwsgierige lekkerbekken die toch van de El Bulli magie willen proeven kunnen dinsdag 30 augustus afzakken naar Turnhout waar de documentaire 'El Bulli - Cooking in progress' gedraaid zal worden.


Niet onder de indruk van 108 minuten pellicule? Probeer restaurant Alqueria nabij het Spaanse Sevilla dan. Dit restaurant, goed voor 2 Michelin sterren, maakt deel uit van het 'El Bulli Hotel' en serveert authentieke El Bulli klassiekers. Wij hadden tijdens ons verlof twee weken geleden naturlijk de pech dat men ook hier aan het verbouwen is, maar vanaf maart 2012 gaat de keet terug open. Allen daarheen, maar vooral, tegen niemand verder vertellen!

2 opmerkingen:

ken Smets zei

waar, welke zaal en hoe laat? I'll be there

Sid Frisjes zei

dinsdag 30 augustus in Utopolis. Moet eens polsen of ticketjes vooraf te regelen zijn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...