woensdag, juni 22, 2011

Carnet de Table - fijn boekje voor Foodies

Ik was direct verkocht toen ik pas een mailtje aankreeg over de 'Carnet de Table', een leuk schriftje waarin je al je tafelervaringen kunt opschrijven. Ideaal voor de aspirant restaurantrecensent, en bij uitbreiding gewoon voor iedereen die eens graag tafelt en daar wat informatie over bijhoudt. En het ziet er nog eens leuk uit ook!


Er is plaats voor 52 flink uit de kluiten gewassen restaurantbesprekingen, wat wil zeggen dat ik hier ruimschoots enige tijd mee verder kan. Of vriendin er mee kan lachen dat er een schriftje en een pen aan tafel verschijnt is een andere zaak. Net nu ze halvelings gewend is geraakt aan dat kleine fototoestelletje dat hier en daar wel eens mee gaat.


Het houdt trouwens niet op bij de ruimte voorbehouden voor restaurantbesprekingen. Hoe vaak wordt je niet op een 'must visit restaurant' gewezen door bevriende foodies, of lees je een knaller van een bespreking waardoor het water je uit de mond loopt? Noteren die handel en werk maken van die reservatie.Voor de aardigheid is er nog plaats (zo'n 42 blanco pagina's) om notities allerhande te noteren, en krijg je er een 34 pagina's nuttige informaties over wijn, spijs, basisvocabulaire en dergelijke bij. Altijd handig men dunkt!


Ik was maar wat snel om mijn schriftje te bestellen, zeker omdat 14,95 € nu niet direct een prijs is om van achterover te vallen. Al dit 'lekkers' in een geschenkverpakking dan nog, daar kan je niet voor sukkelen. Bestellen doe je hier.

10 opmerkingen:

Le Gourmand Belge zei

Toch volledig achterhaald in deze tijden van i- en andere smartphones? Niet?

Sid Frisjes zei

Volledig mee eens, maar die nostalgische trip voor een luttele 15 € blijft mijn inziens de moeite waard. En schriftjes zijn grappig. Noem me een soortgelijke Iphone app en ik ruil mijn Nokia van 29 € om terug mee te zijn.

Tilapia zei

moleskine heeft ook zoiets, heb het gekregen van mijn vriendin... geweldig om vast te nemen, probeersels in op te schrijven http://www.moleskine.nl/product/passion-journal-recepten/30685
en helemaal niet ouderwets... kookboeken koop je toch ook nog...

Sid Frisjes zei

Haaa, gelijkgestemde zielen. De Moleskin heb ik hier thuis ook liggen.

Anoniem zei

Ik heb een iphone maar zie me nog niet een kwartier tokkelen voor een receptje of ideetje in te geven laat staan een tekeningetje te maken.

Sid Frisjes zei

Dirk De Prins was een tijdje terug nog gecharmeerd door mijn schriftje daar waar de andere disgenoten allemaal digidinges hadden.

Tilapia zei

ik vind het ook makkelijker om te koken vanuit een boek of schriftje of vanaf een blad (dat ik later uitknip en in mijn schriftje plak :-)) dan vanaf de computer... en zo'n moleskine is ook wel heel sjiek... carnet de table heb ik nog niet gezien

K zei

heb ook eentje aangeschaft, tof boekje vind ik wel. zie er zo al een paar naast elkaar in de kast staan ...

One Life Live It zei

Ik neem ook altijd schriftje mee. Verder ben ik heel erg i-dinges maar zo eens schijven heeft ook iets ;-)
Leuk boekje trouwens, als 't mijne vol is koop ik zeker één
Trouwens: Les Eleveurs, doen, vorige week geweest cfr blog

Sid Frisjes zei

Awel, was gisteren nog op je blog die post over Eleveurs aan het lezen en eerste wat in me opkwam was om toch eens een uitstapje richting die kanten te plannen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...