zondag, maart 06, 2011

Samoerai

Een bezoekje aan een Japans showrestaurant, het moest er ooit van komen en in gezelschap van de genaamde 'crazyboy' bleek dat zelfs nog een aangename ervaring te zijn. Wie een sterrenmaal stijl Yamazato verwacht komt bedrogen uit, maar laat dat vooral de pret niet bederven. Naast goed eten staat immers het showelement centraal bij Samoerai. Onze aperitief werd begeleid door een bordje ietswat groot uitgevallen sushi, en laat net dat niet zo handig eten zijn met stokjes.


De chef van dienst had in de tussentijd ook plaatsgenomen achter zijn tepanyaki plaat. Zeeduivel, zalm en courgette werden op de warmplaat getoverd en kregen een royale peperbeurt. Zelden een pepermolen in zoveel verschillende richtingen zien roteren. Het aandachtige oog spot in de achergrond een bont gezelschap, allen gekleed in traditionele kimono, en ook wij mochten zo'n ding aan.


Na de vis was het de beurt aan een stukje kip met een zoet smakende sesamdressing. Hier geen kunsten tegen een hoog toerental, maar wel een sterk staatje snijwerk. Met de nodige show, dat spreekt voor zich.


'Blij met een ei', ooit een populaire slogan en in Samoerai het uitgelezen moment om alle tafelgenoten even te betrekken bij het spel. De eitjes worden op de warmplaat gebakken, versneden en vervolgens vakkundig richting mondholte gekatapulteerd. Met een mooie 4 op 4 scoorden we trouwens beduidend beter dan de ons omringende tafels. Happende heersers wij!Jongleren met kruidenpotjes en pepermolens, kip versnijden tegen de sterren op en de tafelgasten ongevraagd eten in de mond schieten. De chef deed alles netjes volgens de regels van het Japanse handboek hoor. Het enige dat nog ontbrak was vuur, maar met ossenhaas in het vooruitzicht kon ook dat niet lang op zich laten wachten. En kijk, vuur! Supermals vlees ook, al had men voor mij een ietsje minder kwistig met de look mogen omspringen.Een aangename avond in goed gezelschap en meer moet dat soms niet zijn. Dat de aandacht grotendeels naar de show gaat weet je in een dergelijk restaurant van te voren. Voor een keertje is dat geen ramp, en ik zou liegen mocht ik zeggen dat het eten per slot van rekening niet lekker was.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...