donderdag, april 29, 2010

Cake Boss - Carlo's Bakery

Kookprogramma’s op televisie, you love ‘em or hate ‘em, maar eraan ontsnappen lijkt geen optie. Selectief kijken is de boodschap en als je het kaf eenmaal van het koren scheidt valt het allemaal best mee. ‘Plat Préféré’ was een aanradertje, op ‘In de keuken’ viel ook niet veel aan te merken, al vind ik het boek nog mooier dan het programma. Gisteren cadeau gekregen van mijn vriendin. Zomaar! Lief hé.

De laatste twee weken ben ik trouwens fan geworden van ‘Cake Boss’ op Discovery Channel. Deze realityreeks schets een beeld van het reilen en zeilen binnen de Carlo’s Bake Shop in Hoboken, New Jersey. Zoals de begingeneriek doet uitschijnen is Bartolo – Buddy voor de vrienden – Valastro de eigenaar van deze Italiaanse zaak, en zoals dat hoort is zowat alle personeel familie. Moeder, zussen, neven, nichten… noem maar op, iedereen heeft er zijn taak. Buddy zelf is heer en meester in het maken van ‘speciality cakes’.

Geen gelegenheid of idee is gek genoeg, Buddy en z’n team gaan de uitdaging niet uit de weg. Een volledig eetbare en werkende roulettetafel voor de lokale maffia, een brandend huis met brandweerwagen voor brandweermannen op rust, een bruidstaart met levende vogels, een zombietaart… you name it, Buddy cakes it. Per aflevering krijg je zo’n twee pareltjes van taarten te zien, telkens weer tot in de puntjes afgewerkt. Uiteraard loopt er hier en daar wel eens een levering verkeerd, dondert er een taart van de trap of schiet iemand in een Italiaanse colère om u tegen te zeggen. De ingrediënten voor een onderhoudend programma met andere woorden.

Elke weekavond om 20.00 h op Discovery Channel. Check It.

3 opmerkingen:

Sarah zei

aja ik heb dat ook eens gezien, de trailer althans. discovery channel is nl. de enige zender die we loepzuiver kunnen zien, zo zonder kabel.

en ik was al die visvangstprogramma's méér dan beu, dus ik zal dit eens proberen.

maar wat ik me afvroeg: zouden die taarten ook wel echt lékker zijn?!

Sid Frisjes zei

Mierzoete handel hé. De basis bestaat quasi volledig uit biscuit allerhande en de toppings zijn modeleerchocolade, fondant en dergelijk. Ik denk dat die vooral afgeleverd worden onder het motto, het oog wil ook wat. Maar wel leuk op zien.

Christine zei

The photo looks really cool. ;-) Love your blogs!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...