woensdag, september 16, 2009

Boterham met ei

Of we vroeger nu naar een pretpark, de dierentuin of op daguitstap gingen, in het lunchpakketje zaten steevast boterhammetjes met ei. Bizar eigenlijk want thuis aten we dat nooit. Af en toe kwam er wel eens een roereitje op tafel, met Pasen een gekookt eitje enzo maar een boterham met ei? Nooit. Ik gok dat het boerhammetje met ei zo tot het 5de schooljaar bij uitstapjes het lunchpakket haalde en toen was het plotsklaps gedaan met die boterhammetjes.

Om één of andere reden kwam dit gisteren ter sprake en wat bleek, ook bij mijn 2 collega’s was dit vaste kost bij uitstapjes. Ik durf zo gokken dat dit bij meer mensen het geval is en indien zo, moet het boterhammetje met ei dan niet tot culinair erfgoed verheven worden?

3 opmerkingen:

food fan zei

Bij ons gebeurde dat ook regelmatig. Lekker! En het toeval wil dat ik dat vanmiddag nog wilde maken, maar het werd een kom verse soep, het zal voor een andere keer zijn en ja, misschien moeten we dat boterhammetje maar eens als culinair erfgoed beschouwen.

E. Stilker zei

Bij mij was dat altijd omelet met spek en bruine suiker voor een schooluitstap. Maar iedere zaterdagmiddag aten we eieren. Het is op die zatermiddag dat ik mijn eerst stappen in de keuken zette. Alles wat ik in de kasten kon vinden ging mijn omelet in.

Sarah zei

jajaja
bokes met ei!
die met een beetje geluk nog wat lauw waren 's middags.. (of om 10u als ik er niet vanaf kon blijven ;-)

en een zakske limonade, van caprisonne!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...