dinsdag, mei 05, 2009

Kok van't Stad


Samen met atv gaat de stad op zoek naar de 'Kok van 't Stad'. Deze wedstrijd voor hobbykoks, die op atv wordt uitgezonden, vormt de perfecte aanloop voor het Bollekesfeest met Antwerpen Proeft. Op dit evenement mogen de drie finalisten hun gerecht immers klaarmaken.
Na de ‘Ode aan ’t Stad’ en ‘de Schilder van ’t Stad’ gaat atv, samen met de stad Antwerpen, dit jaar op zoek naar de ‘Kok van ’t Stad’.
Gedreven hobbykoks, die een typisch Antwerps gerecht uit hun potten en pannen kunnen toveren, zijn de ideale kandidaten voor de wedstrijd 'Kok van 't Stad'. In een reeks van negen afleveringen gaan de stad en atv op zoek naar de ‘Kok van ’t Stad’.
De nadruk ligt op het 'Antwerpse' van het gerecht, waarbij ‘Antwerps’ ruim geïnterpreteerd kan worden. De deelnemers kunnen een nieuw gerecht bedenken, de jury verbazen met een authentiek gerecht, dat teruggrijpt naar Antwerpse culinaire tradities, typische streekproducten gebruiken of een gerecht maken met een typisch Antwerpse eigenschap (bv. een 'dikke nek'). Enige voorwaarde is dat er een reden moet zijn om het gerecht ‘Antwerps’ te noemen.
Geïnteresseerde hobbykoks kunnen zich nog tot 1 juni inschrijven via www.atv.be/kokvantstad.

De eigenlijke wedstrijd begint met een preselectie van acht kandidaten. In elke aflevering staat vervolgens één van deze kandidaten centraal. Zij krijgen elk een coach, die hen helpt hun gerecht te verbeteren. Op het einde selecteert de jury, bestaande uit Willem Azaert (culinair journalist), Ingrid Neven (kok) en David Davidse (BV en fijnproever) drie finalisten. Zij mogen hun gerecht klaarmaken op het Bollekesfeest en maken kans om een jaar lang de titel ‘Kok van ’t Stad’ te dragen. Het publiek beslist uiteindelijk wie van deze drie finalisten met de titel gaat lopen.

‘Kok van ’t Stad’: vanaf dinsdag 30 juni elke week op atv na het avondnieuws.

4 opmerkingen:

Sarah zei

allez, waar wacht je op???

Sid Frisjes zei

Ik ben niet van't stad hé...

E. Stilker zei

ne mega-curryworst die we "Lange Wapper" noemen!

Mii zei

Om de één of andere reden kunnen wij sinds enkele jaren ATV niet meer nemen. Nochtans wonen wij nog altijd in de provincie Antwerpen bij mijn weten. Ik zal het dus van jouw verslagjes hier moeten hebben.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...