woensdag, april 29, 2009

Blijft 't Gerecht open?


Morgen mag een van de twee genomineerde restaurants van het VTM programma ‘Mijn Restaurant’ voorgoed de gaskraan dichtdraaien. Restaurant La Scène uit Sint Niklaas of het Turnhoutse restaurant ’t Gerecht moet onherroepelijk de deuren sluiten. Als kempenzoon kan ik die niet anders dan spannend vinden. Laten we de kansen van ’t Gerecht anders even op geheel eigen manier onder de loep nemen.

Als je op de resultaten van de polls op het internet moet afgaan is ’t Gerecht een vogel voor de kat. De beelden die kijkend Vlaanderen op dinsdag en donderdag voorgeschoteld krijgen zijn ook niet echt bepaald positief te noemen. De kijkbuis wil ons maar al te graag doen geloven dat Wendy haar zaal zielloos leidt, en Chris wordt dan weer afgeschilderd als een betweterig kok zonder al te veel talent. Maar is dit terecht? En was d’Hoogeschool vorig jaar ook al niet bij voorbaat gedoemd om te verliezen? Toch maar oppassen

Collega’s en vrienden die er reeds gaan eten zijn wisten alvast te zeggen dat het eten er helemaal niet zo slecht is als dat men op televisie wil laten uitschijnen. Meer zelfs, het was er lekker, niet te duur en de bediening was op de koop toe nog attent ook. Akkoord, zowel voor de bezoekende topchefs Goossens en Herman als voor de criticus van Gault Millau en dhr Asaert liggen de criteria op een ander niveau, maar als de bezoekers tevreden zijn kan het toch niet zo slecht zijn. Gelukkig voor Wendy en Chris dat het diezelfde tevreden klanten zijn die een stem zullen uitbrengen.

Ook positief is dat ’t Gerecht de energieprijs in de wacht sleepte. De gedoodverfde verliezer slaagde er zowaar in iets te winnen. Mag ik van harte hopen dat ’t Gerecht deze stemmingronde overleeft zodat ook Coolinary eens ter plaatse kan gaan (potten)kijken.

Gisterenavond alvast eens een langs de Paterstraat gepasseerd. Bezoekers van ’t Gerecht werden verplicht schriftelijk te bevestigen dat ze niets over de stemming zouden bekend maken. De buiten / binnenwipper zorgde er dan weer voor dat er geen ongenode gasten de zaak betraden. Geheimhouding über alles, maar was de sfeer zo rond de middernachtklok niet behoorlijk uitgelaten, om van een feestje niet te spreken. Of was dat dan toch een afscheidsfeestje?

2 opmerkingen:

Mii zei

Ik vond eerlijk gezegd dat ons Wendy uit de aflevering van gisteren bijlange niet zo slecht kwam. Als niet-Kempische dochter en objectieve ziel vind ik dat Turnhout een tweede kans verdient. Ik hoop dan ook dat zij het overleven!

Catweazle zei

Als Turnhout erin blijft, spreken we zeker een keer af om er te gaan lunchen, niet?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...