woensdag, december 31, 2008

Dat was 2008, op naar 2009!

Wel wel, 2008 zit er ei zo na op. Tijd om iedereen alvast het beste voor 2009 te wensen, om even terug te blikken en om met een goed oog naar volgend jaar te kijken.

* Als 2008 het jaar was van de bouwellende (1/2 jaar wachten op een vergunning - 1/2 jaar wachten op vaklui die eindelijk iets komen uitsteken) zal 2009 het jaar van het huis worden. Iedereen is bij voorbaat uitgenodigd om eens lekker te komen eten en drinken. De datum, tja die laat nog wel een maand of 2 op zich wachten.

* Als 2008 het jaar was van de financiële crisis dan zullen we daar in 2009 rekening mee moeten houden. De ijskast, het fornuis en bij uitbreiding de volledige keuken moeten namelijk nog betaald worden en dan zwijgen we nog over de bezetter, de loodgieter en de schrijnwerker. Misschien moeten we het na New York, Barcelona, Amsterdam en de Champagne (voeg daar voor juffrouw Frisjes ook nog maar Madrid, Mallorca, en Belgische kust aan toe) in 2009 een tikkeltje minder laten hangen. Of ook niet... net een B&B geboekt in Brugge voor deze zondag. Kwestie van maandag fris en monter naar The Flemish Primitives te kunnen gaan. Daar kijk ik alvast enorm naar uit.

* Als 2008 het jaar was van de gewonnen wedstrijd dan is 2009 hopelijk het jaar dat we die prijs kunnen verzilveren. Wout Bru kon zich amper vrijmaken en had bij nader inzien geen keuken ter zijner beschikking in ons Belgenland. Een oplossing drong zich op en de prijs werd geüpgraded naar een halve dag keuken in het gerenommeerde restaurant Comme Chez Soi. Na 9 januari kom ik te weten wanneer het er van komt.

* Met een lunch in restaurantYamazato heb ik op de valreep een zaak met een sterretje bezocht. Wie weet in worden er dat in 2009 wel twee of drie. Staan op de wishlist: Oud Sluis, 't Zilte en El Bulli. Ik vermoed dat 't Zilte in Mol de grootste kanshebber is. Qua beloftevolle restaurants zou ik dit jaar ook eens graag in Trente in Leuven gaan eten maar ook in Little Asia (Brussel) en dichter bij huis in Cucina Marangon (Turnhout) en in Vin Perdu (Oud-Turnhout).

* Goede voornemens dan maar? Meer koken, sporten, gezonder eten en misschien tussendoor een rijbewijs halen.

Omdat ik weet dat goede voornemens meestal bij goede voornemens blijven sluiten we 2008 af met een dijk van een quote, tevens song van het fabeltastische Mclusky: "To hell with good intentions".

4 opmerkingen:

Sid Frisjes zei

En dan ben ik nog vergeten te zeggen dat er terug gesproken wordt over de Quooker. Hiep Hoi

Anoniem zei

Veel geluk en culinair genot gewenst :)

Anoniem zei

De Quooker! Hoera! het meest onderschatte hulpmiddel in de keuken.
Laat 2009 u smaken.

Anoniem zei

It seems different countries, different cultures, we really can decide things in the same understanding of the difference!
nike shoes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...