vrijdag, september 12, 2008

Wildbereidingen
Je zou het misschien niet zeggen maar ik heb het wel voor beestjes. In de dierentuin, op de boerderij in het wild of ergens in de tuin... beestje zijn tof.

Dit gezegd zijnde, de avondschool is terug begonnen. De eerste les van de module "wildbereidingen" heb ik nog gemist maar gisteren was ik volledig present. Jeroen, onze leerkracht is de jongste van de klas maar hij lijkt het wel goed te doen.

Het voorgerechtje gisteren was een carpaccio van struisvogel, gevuld met een mousse van eendelever, geserveerd met 3 verschillende mosterdsausjes.

Hierna kwam een filet van hertekalf (bambi), opgebakken spekjes met kool en een aardappel/knolselderpuree. Lekkere binnenkomer voor een eerste les.

Foto's van de gerechtjes heb ik helaas niet, van de lieve beestjes die hiervoor gesneuveld zijn dan weer wel.

5 opmerkingen:

Ruben zei

Wij gaan in onze avondschool een kast maken om flessen wijn in te leggen voor de hotelschool.
Wat is de wereld toch klein :-)

E. Stilker zei

Ik ben echt verzot op rendier/kariboe. Laat me weten als je daar iets mee doet ..

Sid Frisjes zei

@ Ruben => Cool, dan krijgen we binnekort wijnkasten! Vallen de lessen mee? Nog niet op je vingers geklopt?

@ Erik => Laat zeker iets weten. Collega heeft pas in Zweden ook nog rendier gegeten en goed bevonden. Volgende week hebben we onze cursus en volgen er recepten.
Gisteren trouwens nog peer in frietjes gesneden, opgebakt in boter en vervolgens overgoten met wat porto en zeezout. Lekker bij wild.

Ruben zei

We hebben enkel nog maar gezaagd en gebeiteld, maar voorlopig nog geen lichamelijke schade :-)
We zijn alleszins al begonnen met de constructie van een tafel. Jaja, het gaat vooruit in onze cursus :)

E. Stilker zei

Ik laat mijn rendiersteakjes marineren (rode wijn, jeneverbes, kaneel, citroen + sinaasappelschil, wortelen, peterselie). Daarna bak ik ze op, glaceer met wildfond en gereduceerde marinade, veenbessengelei en monteer met een klein beetje boter. Ik serveer ze met wilde paddenstoelen en een aardappel-knolselder-worteltaartje. Ik kan al niet wachten op de herfst(culinair dan).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...