dinsdag, mei 13, 2008

Barbeque aan de Schelde

Dat wokken aan het Scheldewater in Antwerpen een fijne bezigheid is wist ik al van augustus. Sinds zondag mag ik ook barbecuen (raar geschreven) aan dat lijstje toevoegen. Zaterdag hadden we in een zondronken bui op Groezrock beslist om toch nog even samen te komen, kwestie van teen en tander voor onze trip naar New York te regelen. Antwerpen, barbeque? Deal.

Naar goede gewoonte waren we in het heenrijden nog maar eens op de A12 terechtgekomen en wel op zo'n manier dat verkeerd rijden haast een kunst lijkt.

Heerlijke sappige lamsburgers, gemarineerde zalmspiesjes om duimen en vingers bij af te likken, een verfrissende tomatencompote met pijnboompitten, pastasalade, een kan verse mojito, frisse flesjes bier maar ook rosé, witte en rode wijn... Nogal wiedes dat voorbijgangers met afgunst naar ons stukje parkeerterrein keken. Ook nogal wiedes dat we het begot niet over New York gehad hebben, tenzij dan met de twee US Marines die tot het gezelschap behoren.

Gezellig avondje uit met het feestgejoel van de Sinksenfoor op de achtergrond en de lichtjes van de Schelde in ons vizier. Voor een barbeque in't stad mag je mij altijd uitnodigen. Hell, ik zou er zelfs kunnen wonen.

2 opmerkingen:

natsalie zei

oei, al spijt van de huisaankoop in het provinciestadje?

Sid Frisjes zei

Neejet begot... Ik zou bijvoorbeeld ook in Barcelona of New York kunnen wonen. Bij mijn weten nog altijd provinciesteden die fel voor Turnhout moeten onderdoen :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...