dinsdag, februari 05, 2008

Witte wijnsaus

Gisteren rond kwart na 7 ’s avonds thuisgekomen en gemerkt dat het eten “klaarstond”. Het kwam erop neer dat er een pakje broccolistoemp in de vriezer stond, een pakje zalmfilets in de ijskast en soep in de microgolf. Als ik ergens van gruwel dan is het wel van die diepvries- of poederpuree die net iets te lopend blijkt te zijn. Na het opwarmen in de microgolf bleek dit ook nu weer het geval te zijn. Bah.

Zalm uit een pakje, nog zoiets waar ik ernstig mijn twijfels bij heb. Bleek dat er zelfs geen saus bij zat. Wat een geluk dat er nog voldoende in huis was om een lekker sausje te maken.

Nodig (niks te ingrediënten, "nodig" is hip tegenwoordig)

4 fijngesnipperde sjalotjes
250 ml room
250 ml droge witte wijn
200 ml visfumet
peper en zout

Ik heb bij gebrek aan sjalotjes 2 uien gebruikt en de visfumet vervangen door groentebouillon.

Doen (niks te bereiding, "doen" is hip tegenwoordig)

Fijngesnipperde sjalotjes wat aanstoven in boter. Vervolgens room, wijn en bouillon toevoegen en op een hoog vuur laten inkoken tot sausdikte. Afsmaken met peper en zout. Witte wijnsaus volgens het boekje en 3 keer lekkerder dan saus uit een pakje. Ik heb er nog grijze garnalen aan toegevoegd voor de afwerking. Smaakt perfect in combinatie met met de zalm.

4 opmerkingen:

Ruben zei

Nodig ipv ingrediënten, dat vind ik nog ok.

maar Doen ipv Bereiding, dat is toch wat te hip voor mij :-)

Catweazle zei

dat is weer iets van 'tstad zeker?

Sid Frisjes zei

Inderdaad van't stad, meerbepaald van Borgerhout.

Over Borgerhout gesproken, nog iemand iets gehoord van volgende zaterdag?

Ruben zei

Ik moet mijn eerste reactie wat bijsturen.

Doen denkt eigenlijk beter de lading dan Nodig.

Want je hebt niet enkel ingrediënten nodig, maar ook een pot, een pan, een lepel, een oven...

De keuken taalkundig bekeken.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...