maandag, juni 06, 2016

Negroniweek: 6 tot 12 juni 2016

‘A drink for your cause’, onder die slogan gaat vandaag de internationale Negroniweek van start, een initiatief van Campari en Imbibe Magazine. Voor deze vierde editie worden bars, restaurants en winkels wereldwijd aangespoord om een deel van hun omzet – 1 Euro per verkochte Negroni of Negroni product – af te staan aan een goed doel naar keuze.
 
Een Negroni drinken - voor de goeder orde, een cocktail met gelijke delen Campari, Gin en Vermouth drinken en terzelfdertijd een goed doel steunen, da’s twee keer gewonnen, niet?
 
 
Bij de eerste editie in 2013 namen er 100 bars deel, vorig jaar waren er dat maar liefst 3533 uit 44 verschillende landen. Samen brachten ze ruim 321.000 dollar in het laatje voor 1714 goede doelen. Wat het aantal deelnemers betreft haalde België zelfs de top 5. Dit jaar staat de teller op 6044 deelnemende bars wereldwijd, waarvan 103 uit België. Hierbij ook enkele ronkende namen zoals Old Fashioned (Gent), Sofie’s Living Room (Koksijde), Apereau (Blankenberge), Jones & Co (Antwerpen) en The Pharmacy (Knokke). Op de website van Negroniweek kun je de volledige lijst terugvinden.
 
Omdat wij nieuwsgierig van aard zijn vroegen we Jan Van Ongevalle, de pater familias van The Pharmacy clan, naar het goede doel dat ze dit jaar steunen. “Iedereen gaat op zoek naar een goed doel dat hen nauw aan het hart ligt, eentje waar ze een persoonlijke binding mee hebben. Voor The Pharmacy wordt dat net zoals vorig jaar dus To Walk Again”, aldus Jan. Bij Coolinary hopen we alvast dat de Knokse beau monde de Negroni’s deze week weten te smaken.
 
 
In tijden waarin sociale media onmogelijk weg te denken zijn mag het niet verbazen dat er ook voor Negroniweek een hashtag in het leven is geroepen. Wil je je cocktail delen op Instagram of Twitter, voorzie deze dan van de tag #NegroniWeek. Of wat had je gedacht?
 
Ben je net als ik een liefhebber van de Negroni en hou je wel van een fijn kunstwerkje? Dan is onderstaande print van Alyson Thomas misschien wel iets voor jou. Goed om weten is dat bij aankoop 3 dollar naar het goede doel gaat. Mocht iemand zich afvragen wat te kopen voor mijn verjaardag - 24 oktober, ahum – schaamtelozer kan ik geen tips geven.
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...