maandag, december 14, 2015

Venuez Hospitality Awards 2015 - the winners are...

Vorige maandag werden in de Eskimofabriek in Gent de Venuez Hospitality Awards uitgereikt. De organisatie van deze awards ligt zoals de naam reeds doet vermoeden in handen van Venuez, het Belgische Hospitality magazine bij uitstek.

Net als vorig jaar mocht 'Sid Frisjes' categorie 'Best Bar Concept' voor zijn rekening nemen, wat maakte dat ik in de aanloop van de awards te spotten viel in bars van Brugge tot Antwerpen en Oudenaarde tot Gent. Na een stevige deliberatie kwam de Antwerpse bar The Dirty Rabbit als winnaar uit de bus. Zowel hun concept - het meest doorgedreven van alle 5 de genomineerden - als een onfeilbaar gevoel voor hospitality gaven hier de doorslag. Vijf sterke kandidaten, maar slechts één winnaar.


Een zichtbaar geëmotioneerde Dries Botty, barman van The Dirty Rabbit, mocht later die avond ook de award voor 'Best Bartender' in ontvangst nemen. Mooi om te zien was dat de overige aanwezige bartenders er als de kippen bij waren om hun vakbroeder te welgemeend te feliciteren. Mooi!


We schrijven december 2014. Ondergetekende stond met wat later als 'Gourmet Hotdogs' door het leven zou gaan het mooie weer te maken op een pop-up markt in Turnhout. Met ronkende namen als The Bicky Minaj, The Kevin Bacon, The Bob the Builder... was het voor smulpapen en vrienden wel duidelijk. Een pand huren in Antwerpen, concept uitwerken en vervolgens scoren.
 
Dat de vrienden smulpapen gelijk kregen heeft u de laatste 8 maanden uitgebreid in de krant gelezen. Jeroen Meus met zijn Würst maar ook Frank & Brut waren niet uit het nieuws te branden. Kiarash Nabavieh van Frank & Brut mocht uit handen van Tom Palmaerts (check het boek Futures dat hij met Herman Konings en Joeri Van Den Bergh schreef) de 'Dare Devil Award' in ontvangst nemen.


Nog een winnaar die me na aan het hart ligt, Old Fashioned uit Gent die 'Best Cocktailbar' achter hun naam mochten schrijven. Wat Steve en de zijnen in die uiterst gezellige kelder doen vind ik echt schitterend. Een must-visit wanneer je in Gent bent.


Didier Van Den Broeck mocht dan wel nipt achter het net gevist hebben in de categorie 'Best Bartender', deze van 'Rookie of the Year' was hem helemaal op het lijf geschreven. Zondag 20 december viert zijn bar Dogma zijn tweejarig bestaan. Reden genoeg om naar Antwerpen af te zakken.


De overige winnaars waren Colonel (Best Restaurant Concept), Familie Michiels, Kolombo (Best Coffee Concept), Hotel Van Cleef (Best Hotel Concept), Den Bonten Os (Best Restyling) en Silo's (Best Hospitality Concept). Allen gefeliciteerd!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...