woensdag, maart 18, 2015

Bar - Bistro Puur, Turnhout

Op de Heizijde 99 in Turnhout opende vorige week Puur, een nieuwe zaak die het midden houdt tussen een bar en een bistro. Eentje om naar uit te kijken, aldus mijn vooruitblik op 2015.  Een zonnige zaterdagnamiddag, het uitgelezen moment om de koe bij de horens te vatten, het kanaal over te fietsen en de weidse achterlanden van Turnhout in te trekken. Maar niet zonder eerst de eendjes in het kanaal brood te voederen, zo ben ik ook wel weer.

Wie zich de oude, vervallen hoeve kan herinneren welke middels een architecturaal hoogstandje is omgetoverd tot de uitnodigende bar - bistro die Puur is, die zal ongetwijfeld versteld staan van de indrukwekkende metamorfose die het pand heeft ondergaan. Kamerhoge ramen, een stijlvol interieur een hippe bar met zicht op de open keuken... troeven zat denken we dan.

Puur, Turnhout - bar met zicht op open keuken
 
Dat zaakvoerders Dominique en Lauren een boontje hebben voor Spanje schemert uitdrukkelijk door op de uitgebreide menukaart. Wij tellen maar liefst 28 gerechtjes - 32 als we de dessertjes en de kaas meetellen - welke op het Rubia Gallega rund na (15 €), allen democratisch tussen de 4 € en 10 € geprijsd zijn.
 
Met plezier laten wij ons verleiden door de twee cocktails van het huis, waaronder een verrassende interpretatie van een rum cola met cacaopoeder, kaneel en steranijs. Een puike cocktail waarbij we kleine olijfjes geserveerd krijgen. Niet dat die olijfjes onze honger, laat staan onze interesse weten te stillen.
 
Het is weekend en de zon schijnt, dan durven wij al eens in vakantiemodus te verkeren. Logisch ook dat we ons met volle overgave tegoed doen aan de mini-gerechtjes die dat vakantiegevoel weten te versterken. Zo startten we met een mooie portie fris smakende 'boquerons met tomatenconfituur (5 €)', 'patatas bravas in de schil (5 €) ' en 'spring rolls met thai salsa' (6 €). Vakantie in het bord, laat die parasol maar aanrukken. 


Ondertussen werd ons gezelschap uitgebreid - genieten doe je zelden alleen - en lieten we ons een beetje gaan. Passeerden tevens de revue: 'kroketjes van Duroc varken (6 €)', 'vollegrondsgroenten met romesco 6 €)''pijlinktvis met paella en venkel (6 €)', 'venusschelpen met koriander en citroengras (7 €)''hoeve-ei met crème van aardappel (5 €), 'Duroc buikspek met Westmalle Trapist (6 €)' en 'entrecote met pesto en trostomaat (10 €)'.  Laten gaan voor gevorderden heet dat.
 
Deze kleine bereidingen laten zich netjes delen en als er eentje je echt bevalt, dan plaats je dat bordje gewoon strategisch onder je eigen neus en verdedig je dat alsof je leven er van af hangt. Pure smaken, wat had je gedacht. De kroketjes waren mogelijk gebaat met een stevigere kruiding en maar dat is allicht muggenziften van mijn kant. Op vakantie maken we ons daar niet druk over dus hier ook niet.
 
Wij hopen alvast dat de bevolking van Turnhout deze parel in de groene rand snel weet te ontdekken. En als we iets te vieren hebben - ook daar is de zaak op voorzien - dan weten we zeker aan Puur te denken. Tot snel!

Puur
Heizijde 99
2300 Turnhout
T - 0474 / 44 07 19
info@heizijde99.be

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...