woensdag, februari 04, 2015

Introducing: The Boule de New York

Op de vorige editie van de Venuez Benelux Barshow tekenden de vrienden van Vandemoortele present met hun ‘Crousti’, een lekkernij gebaseerd op de even geniale als succesvolle ‘Cronut’ die patissier Dominique Ansel in New York lanceerde. Brangelina nog aan toe, ook de cronut is een samentrekking van twee overheerlijke geneugten des levens, met name de croissant en de donut.
 
Ik denk dat we het er over eens kunnen zijn dat de crousti een ongelukkig gekozen naam is, een jeugdzonde waar we niet meer over spreken. Ook bij Vandemoortele hebben ze ondertussen het licht gezien. Introducing 'The Boule de New York' .
 
Boule de New York

Voor de lanceringsvariant van de Boule de New York wist men niemand minder dan de Brusselse patissier Fabrice Collignon te strikken, iemand die we bij Coolinary nog kennen van een gesmaakte dessertenmenu.
 
Zijn Boule de New York is er ééntje met speculaasvulling en een cunchy laagje gezouten karamel. Nog zonder te proeven durf ik te zeggen dat dit een voltreffer is. Deze zoete zonde krijgt later nog het gezelschap van een chocolade- en een vanillevariant. 

Boule de New York

Rest er enkel nog de vraag waar u terecht kunt voor deze lekkernij die u het beste van Parijs en New York in een enkele hap biedt. Niet overal zo mag blijken, want iets zo hip als de Boule de New York, dat is ook een tikkeltje exclusief.
 
Vanaf 14 februari kunt u in het atelier van  Fabrice Colligon op de  Waterloosesteenweg 637 in Brussel terecht voor je portie krokant rond plezier. Ook in een selecte groep kwaliteitsvolle koffiebars zal de Boule de New York geintroduceerd worden. Een overzichtje:
 
Caffènation, Mechelsesteenweg 16, 2000 Antwerpen
OR Espresso Bar, Rue A. Ortsstraat 9, 1000 Brussel
OR Espresso Bar, Place Jourdan 13A, 1040 Etterbeek
OR Espresso Bar, Walpoortstraat 26, 9000 Gent
Sweet coffee, Botermarkt 15, 3500 Hasselt
Viva Sara Kaffée, Grote Markt 33, 8500 Kortrijk
Punto Caffè, Leopold Vanderkelenstraat 17a, 3000 Leuven
Get Your Mug., 17 rue des carmes, 4000 Luik
Beans, Ijzerenleen 37, 2800 Mechelen

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...