dinsdag, februari 17, 2015

Alex Joseph wint Beneluxfinale van S.Pellegrino Young Chef 2015

Het Italiaanse San Pellegrino kennen we uiteraard als gastronomisch watermerk, maar ook hun aandeel in het prestigieuze Worlds 50 Best. In samenwerking met de website Fine Dining Lovers gaat het merk onder de noemer S. Pellegrino Young Chef 2015 op zoek naar ’s werelds beste jonge chef! Maar liefst 3620 chefs uit 192 landen, allen jonger dan 30 jaar, toonden zich bereid de titel te dragen en dienden hun kandidatuur in.
 
Gisteren werd in Brussel een epische Beneluxfinale uitgevochten onder het toeziend oog van de indrukwekkende vakjury die bestond uit Sergio Herman (voozitter), Kobe Desramaults, David Martin, Steven Dehaeze, Willem Asaert en Jean-Pierre Gabriel. Mag de Benelux eind juni op de wereldfinale tijdens de wereldtentoonstelling in Milaan verdedigen: Alex Joseph van het Brusselse Rouge Tomate, een restaurant waar ik in 2009 al een eerste keer over schreef.
 
Alex Joseph, Rouge Tomate
 
Alex Joseph (°1985) komt uit Californië, VS. Hij werkte eerder in Cyrus (Californië), Eleven Madison Park (New York) en bij Rouge Tomate New York. Hij kwam in juni 2009 drie maanden proef draaien in de Brusselse Rouge Tomate, ondertussen al vijf jaar geleden. Hij blijft voorlopig in België en is hier ook getrouwd. “Wat ik geweldig vind aan België is dat gastronomie hier echt leeft. Er zijn niet alleen onvoorstelbare smaken te ontdekken, ook zijn er hier ongelooflijk veel gepassioneerde producenten.”
 
Het deelnemersveld tijden de Beneluxfinale was trouwens niet van de poes. Mochten hun kans wagen: Alex Verhoeven (Fleur de Sel), Luis Hinostroza (De Kromme Watergang), Gregory Knuets (Gregory K.), Jeroen Oosterveen (Schultenhues), Davy De Pourcq (Volta), Alex Joseph (Rouge Tomate), Frederic Bruneel (Kok au Vin), Jo Grootaers (Altermezzo), Beatrice Guzzi (Senzanome) en Laurence Haegeman (De Vijf Seizoenen). De juryvoorzitter was opgetogen over het talent van de verschillende jonge chefs die elk met hun eigen stijl mochten verbluffen.
 
Dat Alex Joseph de uiteindelijke winnaar werd heeft hij niet alleen te danken aan zijn vaardigheden, maar ook aan zijn respect voor ambacht. “Een volledig konijn versnijden op ambachtelijke wijze, dat toont lef” aldus Kobe Desramaults.
 
Alex Joseph, proeverij van konijn met aardappelpuree, seizoensgroenten...
 
Het signatuurgerecht van Alex Joseph - 'Proeverij van konijn met aardappelpuree, seizoensgroenten, paarse mosterd en wilde, gepekelde uien'  - maakte hij al eerder voor speciale gelegenheden, maar het stond nog nooit op de kaart. “Daar zal nu verandering in komen natuurlijk”, vertelt Alex Joseph.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...