dinsdag, juni 24, 2014

Best Kept Secret 2014 - het foodie verslag

Afgelopen weekend stond de tweede editie van het muziekfestival Best Kept Secret (Beekse Bergen, Hilvarenbeek, NL) in mijn agenda aangestipt. De hamvraag na de succeseditie van vorig jaar was natuurlijk of het festival aan onze torenhoge verwachtingen zou voldoen. Met sprekend gemak zo mocht blijken en na 22 jaar festival afschuimen durf ik mezelf toch een kritisch festivalbezoeker noemen.

Met plezier laat ik de gespecialiseerde pers hun licht schijnen over door mij gesmaakte optredens zoals pakweg Interpol, Pixies, War on Drugs, Chvrches, Fucked Up en andere bands die de affiche dit jaar mochten sieren, Best Kept Secret heeft nog troeven ter onzer vermaak en ‘catering’ is er daar ééntje van. Het foodconcept op BKS zat vorig jaar reeds meer dan snor - mijn stuk daarover lees je hier - en zoals reeds aangekondigd was dat volledig hetzelfde gebleven.

Wel veranderd was de manier van betalen op het terrein. Jetons werden vervangen door een handige chip aan je polsbandje wat als onmiddellijk gevolg had dat letterlijk iedereen aan de drank- en foodstands netjes in een rijtje zijn beurt afwachtte. Snel, eerlijk en gebruiksvriendelijk, een verademing.

Eenmaal de chip volgepompt met Euro’s was het tijd om dat éne gerechtje te gaan proeven waarvan ik de makers vorig jaar prompt uitriep tot ‘Koningen van de Festivalhap’: de fenomenale scheermessen van Zijpe Stijl. Minuutje op de gril, even aandrukken, gesnipperde sjalot en een zuurtje erbij - genieten! Ook de vrienden lasten met plezier een 'scheermesmoment' in, wel op voorwaarde dat ik de rekening betaalde. Met plezier trouwens! 
Best Kep Secret 2014 - Scheermessen - Zijpe Stijl

- Mezelf enkel beperken tot die geweldige scheermessen was een optie geweest, alleen proef ik ook graag andere dingen. Zo gaat er op vrijdagavond onder het motto 'when in Holland' bijvoorbeeld makkelijk nog een vleeskroket van Pomms' in. Mooie kroket met lekkere stukjes vlees ook!

- Bij de worstenmakers van Brandt & Levie vielen er hotdogs te scoren. De 'Amores Perros' met guacamole, pepertjes, krokante maïs en salsa ging erin als zoete koek, het maïsbroodje vonden we dan weer van minder kwaliteit.
 

- De opvallendste foodtruck aanwezig was zonder twijfel de Piepermobiel, een houten vehicel dat volledig in het teken van de aardappel staat. Als de zon hoog aan de hemel staat en we eten een portie 'patatas bravas', dan willen wij ons al eens op vakantie wanen. Lekker!

- Aan de 'tortillas met steak', naar verluidt een flinke aanrader, ben ik jammer genoeg niet toegekomen. Een mens kan slechts zoveel eten en mijn huisdokter had me reeds op diet gezet wegens protesterend binnenwerk. Een gemiste kans maar er is nog altijd volgend jaar!


Ook altijd welkom na een lekkere maaltijd, een dessertje! Van de 'krokant gebakken wafel op een stokje met chocoladesaus' helaas geen foto, gelukkig is er nog altijd dat plaatje met ijs van de dames van 'I Scream for Ice Cream'. Een 'bolletje  ijs van bloedappelsien en ééntje van mango' kan wonderen doen op een hete festivalwei. Iedereen een ijsje, iedereen gelukkig!

Best Kept Secret 2014 - I Scream for Ice Cream - Mango, bloedappelsien

Als het niet de geur is van heerlijk eten dat klanten naar je kraam lokt, dan bestaat er nog altijd zoiets als een beetje reclame voor je zaak. Een bord, wat krijt en een leuke tekst kan wonderen doen en voor een lollige foto wil ik gerust een portie 'Mac 'n Cheese' bestellen. "Vier kazen voor mijnheer?" Ik dacht het wel!

Best Kept Secret 2014 - Mac 'n Cheese

Er stond dit jaar een heuse tomatenkas op het festivalterrein, eentje waar je op gezette tijden iets bij kon leren over tomaten. Wij proefden de verschillende kerstomaten van Crick's, aten groene ketchup en zelfs tomatenjam. Het was niet alleen razend interessant in die tomatenkas, maar ook verdraaid warm.
Rest er enkel nog de vraag wat het lekkerste was dat ik dit jaar op Best Kept Secret gegeten heb. Wel, dat viel te scoren naast de tomatenkas en werd bereid door de mensen van Smokey Goodness. Op hun menukaart stond niet alleen een razend populair English Breakfast, hun 'ribbetjes met tomatensaus' waren absoluut 'to die for'!
Zalige 'fall of the bone spare ribs' zoals dat in barbecuemiddens heet, enkele sneetjes zuurdesembrood, coleslaw en een hemelse tomatensaus waarin je de verse tomaten nog echt proeft. De ribbetjes lieten zich trouwens perfect eten met een Bloody Mary 'on the side'. Ja, ze zullen straf uit de hoek moeten komen, zij die deze 'koningen van de festivalhap' willen overtreffen deze zomer.

Best Kept Secret 2014 - Smokey Goodness - Killer Ribs!

Wel ja, wij vonden het daar in de Beekse Bergen weer bijzonder aangenaam. Fijne bands, geweldige locatie, zalig eten en een meer dan, gemoedelijke sfeer. Gratis toiletten en inventieve P-Trees, geen vuil op de grond, een Etsy markt en een platenwinkel... allemaal zaken die wat mij betreft onmiddellijk navolging mogen krijgen op andere festivals! Best Kept Secret, als het voor jullie goed is zien we elkaar volgend jaar weer. Heb er nu al zin in!

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...