vrijdag, januari 24, 2014

Victor Nunes - Faces

Vrijdag, het weekend staat voor de deur, dan mag het net iets luchtiger, niet? Opgeklopt eiwit, het is even een optie geweest maar doe toch maar 'Pareidolia'. Dat is het fenomeen waardoor je gezichten ziet in alledaagse objecten en ik, ik zie echt overal gezichten.
 
Wolkenformaties? Een gezicht. Een rare aardappel? Een gezicht. De voorkant van een auto? Opnieuw een gezicht, al bestaat de mogelijkheid dat 'Bassie en Adriaan' hier voor iets tussen zitten. Tegels, brievenbussen, huizen... overal gezichten!
 
Het doet me een plezier te weten dat ik niet de enige persoon ben die in de meest absurde zaken gezichten zie. Victor Nunes, van hetzelfde laken een broek. Hij gaat zelfs nog een stapje verder en maakt volledige kunstwerkjes gebaseerd op zijn hersenspinsels. Hoe creatief kun je zijn met popcorn bijvoorbeeld? Wel, heel creatief zo mag blijken.
 
Victor Nunes - Popcornfaces

Dat walnoten met een beetje goede wil op een hersenhelft lijken mag nietmand verbazen. Maar monsters, vleugels van een engel of enkele braadkiekens... enkele welgemikte pennentrekken plots mag het wel voor iedereen duidelijk zijn dat walnoten niet meer of minder dan des duivels zijn.

Victor Nunes - Walnutfaces
 
Zotte toestanden met bananen? Ook daar draait Nunes zijn handen niet voor om. Of het nu de schil - binnen- of buitenkant, zo u wil - of een gehele banaan is, hij weet er wel weg mee. Religieuze figuren met lange gewaden, check!

Victor Nunes -  fun with bananas

En dat het niet altijd gezichten moetn zijn bewijst hij met zijn reeks zoute koekjes of pretzels. Een camion of zeilboot, een schommel, palmboom of hut... het resultaat ziet er telkens opnieuw schitterend uit.

Victor Nunes - fun with pretzels

Señor Nunes kunt u hier op Facebook terugvinden.

1 opmerking:

MontgomeryFest zei

whoa! some people are just amazingly talented!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...