vrijdag, november 01, 2013

Boekenbeurs - De keuken van ons Vader

Vanaf 31 oktober tot en met 11 november kun je in de Antwerp Expo weer terecht voor de jaarlijkse boekenbeurs, de ultieme hoogmis voor boekenliefhebbers. Hier is het al boeken wat de klok slaat, met als kers op de taart de talrijke signeersessies. Een kolfje naar de hand van de lezers. Met heelder horden drommen ze samen rond hun favoriete schrijver, gewillig hun beurt afwachtend tot hun held ook de binneflap van hun nieuw aangekochte boek van een herinnering in verse inkt voorziet.

Bij Coolinary maken we de verplaatsing dit jaar niet. Angst voor een mensenmassa in gesloten ruimtes, zoiets! Wat niet wil zeggen dat we niet met plezier even stil staan bij enkele kookboeken welke onlangs de rijke collectie mochten vervolledigen. Elke weekdag van de beurs een ander boek, voor ieder wat wils!

Na 'de Keuken van ons Moeder' uit 2007 was het reikhalzend wachten op de logische tweede, 'De Keuken van ons Vader' en die laatste, die ligt nu ook in de winkel.

De Keuken van Ons Vader - An Olaerts - Minestrone

Moeders die koken, een vanzelfsprekend iets, maar ook vaders weten de potten met voldoende feeling te beroeren. En ze koken niet alleen voor familie, ook voor vrienden zo mag blijken!

Jaloers dat ik ben op culinaire spitsbroeders Thomas en Edward die samen met 25 andere vaders de pagina's van het boek mogen sieren. Direct een reden om deze nostalgische trip in huis te halen. Dat, en het feit dat ze bij Minestrone hun eerste slechte boek nog steeds moeten maken.

Dat doet me er trouwens aan denken dat mijn vader een meer dan behoorlijk potje kan koken. De volgende keer dat we hem op Kreta bezoeken moet ik hem misschien toch nog eens een keertje achter het fornuis laten plaatsnemen. Dat was een hint Frisjes Senor?

3 opmerkingen:

Caroline zei

Tof boek! Ook sel een beetje uitslovers, die vaders. En vrij hilarisch zicht: heel wat vaders staan in korte broek met schort te koken... Moet in de zomer gemaakt zijn :-)

Caroline zei

sel = wel

Sid Frisjes zei

Dat was me indedaad ook opgevallen. Heel grappig, dat van de shortjes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...