woensdag, oktober 23, 2013

The Hotel - Brussel

Je moet al van slechte wil zijn mocht je The Hotel in Brussel weten te negeren. Het onlangs gerenoveerde, statige vier-sterren hotel torent immers flink boven de aanpalende gebouwen uit. Het aanblik van het hotel bij nacht maakte zo'n indruk dat we onlangs - na een te kort bezoek aan de pop-up cocktailbar Casa Bacardi - besloten hier te logeren. Afgelopen weekend was het zover en ja,  ook die cocktailbar stond terug op het programma.
 
Een vriendelijke ontvangst aan de receptie, dat is het minste en niet meer dan normaal ook. Geen klagen over trouwens. En die welgekomen ontvangst, die laat zich trouwens op de kamer ook merken. Een handgeschreven kaartje, een doosje pralines van Pierre Marcolini... 't zijn die kleine dingen die voor mij de beleving kleur geven.
 
De kamer zelf - we zouden er uiteindelijk amper in vertoeven - daar zou ik me met plezier enkele dagen in verschanst hebben. Mooi ruim, praktisch ingericht, een uitzicht om u tegen te zeggen... ze deed de naam 'Panorama Deluxe' alvast alle eer aan!
 
The Hotel - Panorama Deluxe Kamer
 
Indien het bescheiden assortiment drankjes (Nespresso, Stella, witten en rode wijn, water) in de kamer niet voldoende mocht blijken, dan waren we steeds welkom in de Panorama Lounge van het hotel. Wij namen één van de razendsnelle liften richting 24ste verdieping om er middels onze keycard toegang te krijgen tot de exclusieve trendy ingerichte  lounge.
 
De persoon die op een blauwe maandag besloten heeft om enkele luxe-kamers te schrappen (lees minder inkomsten) en er een trendy lounge neer te poten die verdient wat mij betreft een bescheiden standbeeld. Van een meerwaarde gesproken! Rustig de krant of één van de vele hippe boeken lezen, even op je laptop werken, jezelf een drankje inschenken en ondertussen genieten van het uitzicht. Het mag allicht niet verbazen dat wij het bij het laatste hielden. Een basic bloody mary of een glaasje Mercier champagne, Brussel wordt er alleen maar mooier van.
 

Versnapering waren er trouwens ook te vinden. Doorgaans wil dat zeggen dat er chips en snoepgoed te vinden is en met een beetje geluk enkele kleffe broodjes. Niets van dat alles in The Hotel. Kraakverse belegde broodjes en verrines gevuld met allerlei lekkers zoals gerookte vis, zeewiersalade met sesamolie en zalm... Zalig, om van de dessertjes nog maar te zwijgen!


Zeggen dat er in The Hotel met zorg de nodige aandacht aan luxe besteed wordt zou een understatement zijn. En toch is het niet diezelfde voor de hand liggende luxe, maar wel de kleine accenten die ons verblijf zo aangenaam maakten. Fris water, spekjes en winegums in de lobby, een handgeschreven welkomstbrief, een assortiment verse koekjes bij een ruim uitgebreid ontbijt of een korte vriendelijke babbel. Luxe, daar betaal je voor, maar het zijn de kleine dingen die het verschil maakten.
 
In onze kamer was trouwens ook een telescoop te vinden. Geen flink uit de kluiten gewassen sterrenkijkers zoals deze uit de Panorama Lounge, maar een handig uitschuifbaar exemplaar zoals menig piraat er ooit één mocht hanteren. Ideaal om Brussel van dichtbij te bekijken, want het uitzicht, dat was onbetaalbaar!

The Hotel Brussel - een panorama als geen ander

The Hotel
Boulevard de Waterloo 38
1000 Brussel
T - + 32 (0) 2 504 33 35

1 opmerking:

MIchelle Obama zei

OMG, looks like a really nice hotel. I'll tell my hubbie B. to make reservations over there when he's visiting Belgium

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...