woensdag, oktober 09, 2013

Lesieur Herfstrecept: Gebraden patrijs met knollenpuree


Euhm ja, die seizoenen vliegen er in een rotvaart door dit jaar. Na het lente- en zomerrecept is het ondertussen alweer tijd voor een herfstreceptje met Isio 4 olie van Lesieur. Het vallen van de bladeren, ik had het moeten weten natuurlijk.
 
Herfst, dan denk ik onherroepelijk aan wild, bospaddenstoelen en ook een hele rits groenten welke tot in de eeuwigheid allicht de stempel 'vergeten groenten' opgeplakt zullen krijgen. Patrijs, Parijse champignons en kervelwortel... drie keer prijs in het recept van chef Patrick Vandecasserie. Lang leve de herfst!

Lesieur Isio 4 - Wilde patrijs met knollenpuree

Nodig:
 
4 jonge patrijzen (gekuist door de poelier), 500 gr aardappelen (bintje), 200 gr kervelwortel, 20 gr bosbessen, platte peterselie, 4 mooie Parijse champignons, 10 cl Isio 4 olie, 10 cl melk, 10 cl room, 20 gr boter
 
Doen:
 
- Schil de aardappelen en de kervelwortels en kook deze in licht gezouten water. Wanneer deze gaar zijn het water afgieten en de aardappelen en kervelwortel vervolgens prakken met een pureestamper.
 
-  Zet een pan op een middelhoog vuur en voeg er de olie aan toe. De patrijzen kruiden met peper en zout en deze langs elke kant mooi aanbraden. Vervolgens zo'n 5 minuten verder garen in het midden van een op 180° voorverwarmde oven.
 
- Werk ondertussen de puree af door er de melk, room en boter aan toe te voegen. Kruid af met peper en zout.
 
- Versnijd de patrijs en serveer met de knollenpuree. Werk af met de bosbessen, platte peterselie en flinterdun gesneden champignons.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...