vrijdag, juni 14, 2013

Een handige klopper

Nee, een klopper had ik niet direct nodig, aan eentje heeft een mens doorgaans genoeg. En toch heb ik er twee! Een gewone klopper met daarin zo'n soortement geweven bol waarin dan weer een keramisch balletje huist. "Voor extra luchtigheid in uw bereidingen te kloppen mijnheer!" Tararaboem! Als ik serieus van jetje geef mag ik al blij zijn dat het binnenste balletje niet gelijk zot ergens de keuken in vliegt. De tweede is er eentje van kunststof, gewoon omdat het getik, vooral als ik niet zelf aan het kloppen ben, me wel eens danig op de heupen durft werken. Direct ook de reden waarom een wandklok in ons huis een 'nono' is.
 
Zit ik op een derde klopper te wachten? Niet direct, al kan het ontwerp van de Chinees Ivan Zhang hier wel op enig applaus rekenen. Zijn verdienste? Een ronde uitsparing in de klopper, ideaal om 'lacrosse' mee te spelen als dat keramische balletje van één van mijn kloppers zijn eigen weg zoekt. Niet dat dit de bedoeling is van die uitsparing natuurlijk.
 
 
Whisk / Egg Separator - Ivan Zhang

Eieren scheiden, dat heb ik er thuis met de paplepel ingekregen. Zodra er bij kleine 'Sid Frisjes' het besef was dat ik die eieren niet per sé in mijn mond diende te steken mocht ik in de keuken meehelpen. Potten en pannen uitlikken - de laatste fase - maar ook eieren scheiden. Een tas, een ei en een gezonde tik, meer is er niet nodig om twee halve eischalen te bekomen waarmee je het proces van het eischeiden in gang kunt zetten. En ik wil daar als bij toeval redelijk goed in zijn.

Blijkt nu dat niet iedereen die gave is gegeven. Vandaar deze handige klopper waarbij de uitsparing dienst doet om de eidooier van het eiwit te scheiden. Vanop een kilometer afstand zie ik natuurlijk dat dit een kliederboel van jewelste wordt maar toch, schoon ontwerp. Eieren scheiden zoals Jamie Oliver blijft ook een optie, gewoon, in de pollekes. Al loop je dan wel het risico die peperdure manicure om zeep te helpen. Dat doet me eraan denken dat ik nog een afspraak heb!


Whisk / Egg Separator - Ivan Zhang

1 opmerking:

Bart zei

Hehe zalige 'review'!
Met de blote pollekes, terug in contact met de natuur: that's the only way :)
Jamie Oliver heeft het volgens mij van onze zwarte overenthousiaste chef Ainsley Harriott gepikt. Waar is de tijd: 'Won't cook, can't cook' op BBC! Nostalgie!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...