woensdag, maart 20, 2013

WK BBQ 2013 Marokko - wij doen mee!

Geen idee wat u van plan bent eind mei maar ik trek, in het gezelschap van mijn vrienden van Qlinaria, richting Marokko. Na alles wat ons mooie barbecueteam vorig jaar heeft meegemaakt vonden we dat het tijd was om te herbronnen. Een verlengd weekend in de zon, dat was de opzet, maar kijk... Ondertussen zijn we ingeschreven voor het Wereldkampioenschap Barbecue 2013 aldaar. Alles geven!

Van 23 tot en met 26 mei staan wij dus in de Noord Marokkaanse badplaats Saïdia te grillen dat het een lieve lust is. Na een opgelegd programma - op zaterdag een volledig lam en op zondag lamsribben, brisket, lamsschouder, volledige kippen en een freestyle dessert - komen we te weten wie er zich dit jaar Wereldkampioen Barbecue 2013 mag noemen. Slechts twee Belgische teams verdedigen 's lands kleuren en wij zijn er daar eentje van.

Omdat er logistiek en vooral financieel bij de voorbereiding en deelname aan zo'n wedstrijd één en ander komt piepen mogen bedrijven, sponsors of mensen met gouden plannen en goede bedoelingen ons steeds vrijblijvend contacteren mochten zij  denken ons op één of andere manier te kunnen helpen. Slechts één e-mailadres, info@qlinaria.be en wie weet maken we er samen een mooi verhaal van!

Qlinaria - 24 tot 26 mei 2013  present op het WK BBQ in Marokko

Voor ons zal het dus iets anders zijn dan we gewoon zijn. Geen twee volle vrachtwagens met materiaal meezeulen, maar onze plan trekken met datgene we in onze bagage kwijt kunnen. Het is eens iets totaal anders. Benadeeld zou ik het nog net niet noemen, maar goed geëquipeerd op het strijdtoneel verschijnen is het zeker niet. 

Het barbecueën zal trouwens gebeuren volgens Amerikaanse regels, wat wil zeggen dat alles gepresenteerd dient te worden in aluminium doosjes. Niet direct ons ding maar we maken er het beste van. Het dessert, daar valt eventueel nog mee te scoren want dat is freestyle. Op het wereldkmapioenschap in 2011 wisten we binnen die categorie een mooie de bronzen medaille binnen te rijven. Dit jaar hopelijk opnieuw al moeten we dan vooral hopen dat onze patissier enkel dagen vrij krijgt!

Zelf afzakken naar Marokko, dat kan? Meer zelfs, men is nog op zoek naar juryleden en de wedstrijdorganisatie stelt daarvoor kamers (3 nachten) in een 5-sterren hotel (all in) ter beschikking. Lijkt je dat iets, dan moet je je als de bliksem hier aanmelden.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...