woensdag, januari 02, 2013

Coolinary wishlist 2013

Het begint hier een jaarlijkse traditie te worden, het bijeen pennen van enkele restaurants welke ik dat jaar wel wil gaan ontdekken. Dat er van dat lijstje meestal maar een enkeling mag aangevinkt worden is geen erg, doorgaans vallen er her en der nogal wat onverwachte bezoekjes uit de bus. Altijd leuk. Voor 2013 blijken er voornamelijk dezelfde namen op het lijstje te prijken als voorgaande twee jaren. Verder merk ik ook een zekere drang op om enkele andere zaken opnieuw te bezoeken. Ontdekkkingsdrang vs herontdekkingsdrang dus. Het lang niet allesomvattende lijstje!

Te ontdekken:

Oud Sluis
De Pastorale
De Jonkman
Nuance
De Vitrine
Vrijmoed
Helsen
La Belle

Te herontdekken:

Pure C
De Veranda
J.e.F
Volta
Trente

 
Knopen doorhakken, nog zoiets voor 2013. Een ingeving van het moment, wie zal het zeggen, feit is in ieder geval dat ik een reservatie op zak heb voor dat popup-restaurant van Wout Bru. Raar, want bij het opmaken van dit jaarlijkse lijstje komt de naam Bru niet voor. Bizar want dat zou toch iets moeten zijn om naar uit te kijken. Niet direct dus! Knopen doorhakken, gebruik maken van mijn recht om te annuleren en met het vrijgekomen budget een restaurant van de lijst bezoeken. Zo simpel kan het leven zijn.

Dat er in 2013 lekker gegeten mag worden, dat is het minste dat ik u kan wensen. Dat en een goede gezondheid, geluk en voorspoed natuurlijk!

6 opmerkingen:

De yummyblogsisters zei

Happy 2013! schoon lijstje! ken La Belle niet maar ziet er très belle uit! Ik hoop toch naar een van het lijstje mee te kunnen gaan ;) (Iris)

Sid Frisjes zei

La Belle is een relatief nieuwe zaak in Geel en naar't schijnt de moeite. De chef zou volgens weekend knack nog een beetje zoekende zijn (erfenis van de restaurants waar hij gewerkt heeft) maar desondanks toch veelbelovend. En lokaal dus hé!

Suofei zei

Een extra tip? David Selen in Bissegem (http://www.davidselen.com/)

't Voordeel en 't leuke is, je opties aldaar, voor culinair genot, zijn legio: of een B&B arrangement (in't Kortrijkse) met diner bij David Selen, een Table d'Amis, een privédinertje, een culinaire ontdekkingstocht met het menu découverte, of nog...

Alles kan, als je dat maar weet.

Geniet er van!

Anoniem zei

Leuk lijstje waar ik me wel kan in vinden!

Het voorbije jaar heb ik trouwens de kans gehad om naar De Pastorale te gaan .(http://hotcuisinedepierre.wordpress.com/2012/10/30/how-bart-blew-me-away/) Echt een aanrader! De Vitrine is ook niet slecht, maar niets vergeleken met De Pastorale.

Sid Frisjes zei

Hey Pierre, ik had je Pastorale ervaring van de week gelezen. Netjes. De Vitrine is natuurlijk een andere stijk / keuken, een beetje appelen en peren vergelijken.

Cuines 33 is trouwens de grote afwezige in dit lijstje. Helemaal vergeten!

Van den Wijngaert Wesley zei

Afgelopen maandag in La Belle ggegeten, was geen voltreffer te noemen helaas. Slechte prijs-kwaliteit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...