dinsdag, januari 15, 2013

Antwerpen Proeft verhuist, van datum en locatie!

Het was puffen tijdens de vorige editie van Antwerpen Proeft, waar naast een keur aan lekkernijen vooral de zon zeer nadrukkelijk aanwezig was. Ze zal aardig uit hoek moeten komen die zon wil ze er dit jaar opnieuw het mooie weer maken, want Antwerpen Proeft verhuist. Van locatie en van tijdstip.

Het culinair festival Antwerpen Proeft slaat in 2013 zijn tenten op aan evenementenlocatie Waagnatie op het Eilandje, dé Antwerpse binnenstadswijk in opkomst aldus de mensen die het kunnen weten. Ook de datum voor de zevende editie - van donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei - is nieuw.

Het festivalterrein aan de Waagnatie is bekend van zijn imposante historische havenkranen, stadsstrand Bocadero, de magistrale events van theatergezelschap Royal de Luxe, FIS Snowboard World Cup en Jumping Antwerpen. Het biedt een onbetaalbaar uitzicht op de Schelde en ligt in de schaduw van internationale toeristische magneet MAS, Museum aan de Stroom.

”Met een eigen datum en nieuwe toplocatie bij het MAS zal Antwerpen Proeft zijn eigen identiteit als restaurantfestival sterker in de verf zetten,” vertelt ambassadeur van Antwerpen Proeft en tweesterrenchef Viki Geunes. ”Verder komt gastronomie vanaf nu nog meer in de spotlight te staan.”

De afgelopen zes jaar hadden culinair festival Antwerpen Proeft en stadsfestival Bollekesfeest gelijktijdig plaats in het voorlaatste weekend van augustus. Daar komt nu verandering in, de twee evenementen worden ontkoppeld.

De datum 15 augustus, Moederdag voor Antwerpen en dit jaar de eerste dag van het Bollekesfeest, bleek voor restaurants een moeilijk tot onhaalbare kaart,” zegt Claudia Engelen, organisator van Antwerpen Proeft. ”Voor de sector is dat een hoogdag. De eigen zaken zitten op Moederkesdag afgeladen vol.” De stad maakt van de gelegenheid gebruik om het Bollekesfeest te vernieuwen, meer informatie over deze plannen volgt op korte termijn.

”Waar het Bollekesfeest een breed stadsfestival is geworden, is Antwerpen Proeft uitgegroeid tot een nationaal evenement waarbij toprestaurants en bekende chef-koks de hoofdrol spelen,” aldus Engelen. Zo waren tv- en sterrenchefs Roger van Damme en Johan Segers eerder al ambassadeur en stonden in 2012 meer dan 15 koksmutsen uit Gault&Millau op de affiche. De inschrijvingen voor restaurants gaan eerstdaags van start.

Afspraak op Antwerpen Proeft van 9 tot 12 mei aan de Waagnatie.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...