woensdag, oktober 31, 2012

Wasbar - Gent

In het Kempische Mol, een gat waar wij in Turnhout nogal eens hartelijk om durven lachen, heb je een café genaamd 't Wassalon'. Dat zal allicht ooit een plaats geweest zijn waar je je wasjes kon doen, nu kom je er zelden properder buiten dan je er bent binnengegaan.

Als bij toeval liepen we zaterdag in Gent rond op de Nederkouter - vriendin haar kot was vroeger om de hoek - toen ons de Wasbar van de overkant van de straat leek toe te lachen. Geweldige naam voor een wassalon, want het doet vermoeden dat je er ook kan drinken. Wat blijkt? Je kan er ook effectief iets drinken. En eten! En je haar laten knippen! En vooral... wassen!

Wasbar

Een interieur hipper dan hip, dat nodigt uit,  dus bij het krieken van de volgende dag wisten wij waarheen om ons te warmen aan een lekker drankje. Oude stoelen in een hip kleurtje, een logo dat ronduit brilliant is, een batterij wasmachines, leuke pasteltegeltjes,handige wastips en een centrale toog. Meer heb je niet nodig voor een winnertje. De niet zo subtiele logo's van de sponsors neem ik er zelfs met plezier bij. Wat maakt het ook uit dat de machines van Electrolux zijn en de wasproducten van Ecover.

Wasbar, interieur

De regels des huizes - die moeten er nu eenmaal zijn wil je chaos vermijden - worden in de Wasbar middels een subtiel gepimpte wasknijper aan een antiek strijkijzer bevestigd. Binnen roken is uit den boze, vloeken af te raden en stelen ronduit verboden. Eerlijk, het moet al een erg mooi slipje zijn eer ik er in een wassalon mee aan de haal zou gaan. Je weet namelijk nooit wie dat spel heeft aangehad. Stelen? Verboden dus!

Wasbar, huisregels

Zondag brunchdag, iets waarvoor je schijnbaar best kan reserveren. Niet dat wij honger hadden hoor. Overdadig tafelen bij Eat Love en een trits cocktails bij Jiggers, dat laat zo zijn sporen na, vooral op zondagochtend. De rijkelijk gevulde toog lieten we voor wat het was en we bestelden een thee en een warme chocomelk. Warme melk met blokjes chocola, met callets, met choco... ik heb het overal al zien passeren. Warme melk met hagelslag daarentegen, dat was de eerste keer en dat smaakte geweldig. Serieus, het eerste wat we deden toen we 's avonds thuis kwamen was een warme chocomelk maken met muizekes. Hmm!

Wasbar, zondagse brunch

De Wasbar in Gent dus. Hip, cool en propere kleren, wat wil een mens nog meer. Een gratis onderbroek na enkele wasbeurten? Eskimo represent in Gent. Check!

3 opmerkingen:

De yummyblogsisters zei

wij zijn er vorige week ook aan gepasseerd, super hé en ja keigoed logo!

Ellen zei

Hela hela, lachen met Mol!! :-)

Sid Frisjes zei

Oei, sorry. Als ik had geweten dat tinternet ook daar actief was, ik had het niet gedaan. Lap, nu doe ik het weer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...