donderdag, september 27, 2012

Brunch! Uit de keuken van de zussen.

In een land als België, amper een zakdoek groot, is het niet verwonderlijk dat de weinige foodbloggers die het land telt elkaar kennen. Meer zelfs, her en der komen we elkaar wel eens tegen, altijd plezant. Onder de foodies heeft iedereen zijn eigen manier om iets te brengen, zijn eigen stijl. Concurrenten zijn we dan ook niet, maar eerder vrienden met een gemeenschappelijke passie. Schone wereld, die van de foodievriendjes.

Een hele tijd geleden, laten we zeggen een half jaar ofzo, leek het alsof er iets met de gezusters aan de hand was. Geen leuke reportages meer, geen recepten, enkel nog foto's en niet direct met de regelmaat van de klok. Bloggers beginnen vol goede moed, dat taant een beetje en voor je het weet is het gedaan. Hoe gaat dat. Niets van dat alles gelukkig! Enkele weken later volgde een woordje uitleg. De zusters waren met een boek bezig en nu vrijdag, 28 september, ligt dat zowaar in de winkel. Tastbaar culinair plezier ter uwer vermaak!

Ze straalde afgelopen zondag, fonkelende ogen enzo! Iris was dat, één van de twee zussen Debremaeker, die me vol trots het boek overhandigde. Hun boek!  Hun eigen kookboek met als thema de nobele kunst van het brunchen! Gehandtekend, ik stond erop.

Brunchboeken, zo zijn er trouwens nog niet veel. Onbegrijpelijk is dat want brunchen, staat dat niet automatisch synoniem voor genieten, al was het maar door de aard en timing van de maaltijd. Ergens tussen ontbijt en lunch maar eigenlijk geen van beiden. Opperste luxe, op welk moment van de dag ook, voor elke gelegenheid!

Brunch! Uit de keuken van de zussen

Twee zussen, een culinair entrepreneuse met een meer dan bijzonder oog voor stijl (Els) en een fotografe / redactrice (Iris) die samen aan een boek werken, dat kan alleen maar vonken geven. Het resultaat mag dan ook gezien worden. Haalbare recepten, oogstrelend mooie foto's, een vormgeving die tot op de millimeter juist zit, noem maar op. En dan heb ik het nog niet over de leuke dingen die het boek dat kleine extraatje geven, de handige tips van Els of pakweg de prachtige serviesjes uit ver vervlogen tijden. Een vleugje nostalgie, ik heb dat graag.

'Brunch! Uit de keuken van de zussen' is uitgegeven bij de Standaard Uitgeverij en voor het luttele bedrag van 24,95 € kan het reeds het uwe zijn. Het waardeoordeel van mijn wederheflt indachtig - echt een heel leuk boek - kan ik u alleen maar zeggen dat het een aanradertje is.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...