maandag, augustus 06, 2012

Jigger's, the noble drugstore - Gent

Hipper dan hip die Jigger's in Gent. Er staat jandorie niet alleen een opgezette vos in de vitrine, dat beest is op de koop toe ook nog eens de trotse bezitter van een über stijlvolle monocle. 't Is dat mijn kop met twee monocles een ronduit belachelijk zicht is, anders ging ik als verplicht brillendrager zonder enige twijfel overstag. Jiggers dus! Taxidermist noch opticien maar een cocktailbar en wat voor één!

Le jigger's fox

Getooid in bretellen en een fleurig strikje doet Olivier Jacobs - al twee jaar op rij 's lands beste barman - wat hij het best doet: Met de glimlach en volgens de regels van de kunst cocktails uit zijn mouw schudden dat het een lieve lust is.

Geen palmbomen of naar exotische landen referende prullaria zoals je die in een doorsnee cocktailbar wel eens duft tegen te komen. Bij Jigger's waan je jezelf in het Amerika ten tijde van de prohibitie. Een uiterst stijlvol interieur en een welgevulde bar die uitnodigt om je over te geven aan de kundigheid van de barman. Wat we dan ook deden! Een Handy Collins (Gin, limoen, suikersiroop, witbier) om mee te beginnen en een aardigheidje op basis van Monkey 47 om mee af te sluiten. Genieten!

Jiggers, oog voor perfectie

Binnen raken in Jigger's is trouwens niet altijd een evidentie. Je kan je geluk wagen zonder reservatie, maar zeker in het weekend doe je er goed aan om vooraf even je naam en uur van aankomst door te bellen. Kwestie van niet voor een vol huis te staan want dat zou gewoon jammer zijn. Een gewaarschuwd iemand is er twee waard. En tijdens de Gentse Feesten was enige rebuskundigheid ook niet weg om te weten te komen dat de achterdeur open was. Plezant!

Rebus

Een verfijnde coktail met Jigger's signatuur dat schreeuwt natuurlijk om bijpassende hapjes en die komen van JeF, een eetgelegenheid die na amper 9 maanden geen introductie meer nodig heeft. Mijn tooggezelschap was gelukkig bij de pinken genoeg om een bierworstje van Dierendonck te bestellen, direct ook het lekkerste bierworstje dat ik ooit gegeten heb. De perfecte balans tussen smaak en knapperigheid, love it!

Dierendonck bierworst

En dan waren er nog de flinterdunne knisperend krokante toastjes met smeuïge kaas, mosterdzaadjes en mosterd poeder. Letterlijk en figuurlijk om duimen en vingers bij af te likken. Bij een volgend bezoekje aan Gent kunt u ons ongetwijfeld terug in het hol van de vos terugvinden. Er zijn nog zekerheden!

Crème van kaas, mosterdstructuur

4 opmerkingen:

De yummyblogsisters zei

wij gaan binnenkort ook eens gaan 'jigger-en' en 'jef-en', leuk om hier al een voorproefje te krijgen!

Sid Frisjes zei

Zalig... ik zou zo terug gaan!

Ruth zei

Het kriebelt! Ik moet dringend naar Gent! Leuk verslag.

Unknown zei

nice, ik ben net terug van gent en een tip, ga nooit op een maandag en zeker niet kort na de GF want dan is alles dicht en de rest is op verlof, behalve wim's balls&glory shop ;-) oef... maar wel een reden om snel nog eens naar gent te gaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...