Ik denk niet dat we in Kreta ook maar één terrasje gedaan hebben zonder een bordje tzatziki te bestellen. Een beetje krokant zuurdesembrood erbij en genieten maar. Toeval wil dat komkommers drie keer niets kosten en de resterende ingrediënten ook makkelijk te vinden zijn bij de supermarkt om de hoek. Zelf maken dan maar? De zon is alvast van de partij dus waarom niet!
Tzatziki |
Nodig:
1/2 komkommer
2 teentjes look
250 gr Griekse yoghurt
1 1/2 el extra vierge olijfolie
1 tl chardonnayazijn
peper en zout
Doen:
- Rasp de komkommer en vang de komkommerstukjes op in een zeef. Bestrooi met een weinig zout en laat gedurende tien minuutjes uitlekken *. Druk voorzichtig het resterende sap uit de komkommer.
- Plet de gepelde teentjes knoflook met het lemmet van een mes (of gebruik een knoflookpers) en meng dit onder de Griekse yoghurt samen met de komkommerrasp. Voeg olijfolie en azijn toe en kruid naar smaak met peper en zout.
* Indien je de komkommer niet laat uitlekken krijg je een zeer lopende dip. Dit hoeft geen probleem te zijn want deze kan je perfect gebruiken als tzatzikidressing bij een slaatje of pittige lamsgehaktballetjes.
3 opmerkingen:
Ik brokkel er ook altijd wat feta in, aanrader!
Aahaaa! Goed om weten...
Soms is het meest simpele en goedkope ook het lekkerst! Dit is ook 4* waard.
Een reactie posten