dinsdag, december 20, 2011

Antwerpen Proeft 2012

Na Gent vorige week, lijkt het wel alsof Antwerpen deze week de fijne foodblog Coolinary inpalmt. Er is namelijk 't een en 't ander bekend gemaakt over Antwerpen Proeft, het grootste culinaire festival van België.

Antwerpen Proeft Banner

Zo wordt de nog niet zo lang geleden ingeweken topchef Viki Geunes de nieuwe ambassadeur van Antwerpen Proeft / Taste of Antwerp. Twee jaar lang, tot en met 2013 zal de tweesterrenchef  mee het gezicht bepalen van het grootste culinair festival van België. Hij neemt de scepter over van Roger van Damme, bekend van Njam tv, kookboeken en restaurant Het Gebaar. De zesde editie van Antwerpen Proeft heeft plaats van 16 tot 19 augustus 2012.


Geunes heeft er alvast zin in. "Antwerpen beleeft vandaag een gastronomische boom. Dat mag ook," lacht de chef-kok van 't Zilte in het MAS. "Het is een voorrecht om Roger te kunnen opvolgen als ambassadeur. Antwerpen Proeft is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een nationale vaste waarde voor fijnproevers en lekkerbekken." Het evenement kreeg 120.000 bezoekers over de vloer in 2011. Elk jaar werden meer buitenlandse gasten verwelkomd. "Maar dat betekent niet dat je op je lauweren rust," vervolgt nieuwbakken boegbeeld Geunes. "Een open geest en evolutie zijn belangrijk. Of je nu een zaak hebt of een festival organiseert. Zo lanceert Antwerpen Proeft voor restaurants een fris, nieuw soort van samenwerking. Daardoor wordt meedoen aan Proeft ineens voor álle creatieve chef-koks uit het Antwerpse en voor álle goede restaurants mogelijk, inclusief een mooie return. Hier is een nieuwe hit in de maak."

Viki Geunes & Roger van Damme

Daarnaast zal Geunes op Antwerpen Proeft weer te zien zijn bij De Chéfs. Dit deel-evenement ging in première in 2011 en kende een enorm succes. Restaurants met een topquotering in gids Gault&Millau bieden bij De Chéfs zowel uitgebreide arrangementen als proevertjes van niveau aan. Gastronomisch monument Johan Segers van ’t Fornuis stond op de affiche. Net als Olivier de Vinck, die met Kommilfoo recent een ster kreeg bij Michelin.

Roger van Damme wordt ere-ambassadeur van Antwerpen Proeft. Johan Segers mocht zichzelf al ere-ambassadeur noemen. Antwerpen Proeft en het Bollekesfeest delen ook van donderdag 16 tot en met zondag 19 augustus 2012 de spotlight. Locatie blijft de Vlaamse Kaai en Waalse Kaai. Toegang gratis.

2 opmerkingen:

Wim Van Beek zei

Gent, Antwerpen, en binnenkort Turnhout zeker...

Sid Frisjes zei

dat zou wel mogen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...