donderdag, februari 03, 2011

Pizza al Tonno e Funghi

Schijn bedriegt! Tegenover elk restaurantbezoekje dat hier uitvoerig aan bod komt, staat een veelvoud aan huisbereide maaltijden, frietjes en bij hoge uitzondering een kant en klaar gerecht. Als we voldoende tijd hebben willen we wel eens alle registers open trekken, maar we beperken ons evenzeer tot een snelle hap. Pizza bijvoorbeeld. Vriendin wees me erop dat het een eeuwigheid geleden was dat ik nog eens pizza had gemaakt dus waarom niet? Akkoord, er is niets leuker een pizzakoerier te bellen bij -10° C (look at him go), maar zelf gemaakte pizza is wel veel lekkerder.

Feit dat er nog een kant en klaar bodem in de koelkast lag was een meevaller. Verder maakte ik op mijn strooptocht door de voorraadkast ondermeer een blik tonijn, artisjokharten, een ajuin, rode pesto, tomatenblokjes in pulp, ansjovis, 'Brugge Prestige', 'Oud Brugge' en champignons buit. Voldoende voor een rijkelijk belegd stukje Italië met andere woorden.

Voor de saus neem ik 1/3 blik (400 gr) tomatenpulp, en meng dit met 1/2 potje rode pesto. Een zoute ansjovisfilet of twee snijd ik in kleine stukjes en vermeng deze onder basissaus. Voor een mooie bodembedekking doe ik hier tevens wat geraspte kaas onder.
Het ajuintje fijnsnijden en mengen met de inhoud van het uitgelekte blikje (240 gr) tonijn.Op een klassieke pizza tonijn heb je natuurlijk geen champignons, maar deze lagen nog in de koeling dus zodoende. Gewoon even fijnsnijden.Mozarella, Parmigiano... allemaal zeer goede keuzes en vooral heel Italiaans. Dankzij Brugge Kaas had ik echter nog een beetje 'Oud Brugge' en 'Brugge Prestige' om mee te experimenteren dus deze gingen de kaasrasp in. Extra voordeel is dat ze beiden heerlijk sterk afsmaken.Het beleggen van de pizza dan. Een laagje basissaus, het ui/tonijnmengsel, champignons, artisjokharten en tot slot de kaas. Beetje bijkruiden met peper van de molen en dat kan de voorverwarmde oven in. Hanteer gewoon de instructies van de fabrikant van je pizzabodem, maar hou voor de zekerheid toch ook maar je topping in de gaten.


Een 15 à 20 minuten later was onderstaande het resultaat. Ik denk niet dat er nog veel pizza besteld gaat worden. Tenzij het er weer spekglad bij ligt natuurlijk.


1 opmerking:

ma zei

ziet er lekker uit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...