maandag, september 13, 2010

Espai Sucre - Barcelona 2010 - foto's

Na het lezen van een artikel in het knalroze magazine ‘Pâtisserie & Desserts”, over het wereldvermaarde dessertenrestaurant Espai Sucre in Barcelona was ik verkocht. Er gaan eten werd op het verlanglijstje gezet en deze zomer – 3 augustus om exact te zijn- was het zover.

Een zwoele zomeravond in m'n favoriete Europese stad, flaneren door de straten en afsluiten met een dessertje van wereldklasse, daar is niks mis mee. Licht overmoedig door de wandeling besloten we om te kiezen voor “The great dessert menu”, vijf gangen met aangepaste wijnen. En omdat ik, net als iedere andere gast, een fototoestel bij had kunnen jullie nu lekker meegenieten.
Passionfruit – coffee, lemoncress, and mint sorbet Keffer
Red wine “baba”, pear and saffron

Extra virgin olive cake, white peach, green olive and “San Simón”Coconut tapioca, burnt yolk ice cream and “orujo de Galicia”Chocolate with vinegar, strawberry, mint and pepper


Geweldige ervaring, onverwachte combinaties en vooral schitterend opgebouwd. De combinatie desserten (met hartige elementen) werkte perfect, de aangepaste drank maakte het plaatje compleet. Eerlijk is eerlijk, bij de laatste dessert moest wringen. Een kleine morzel van het bittere chocoladekoekje heb ik zelfs laten liggen. En toen de ober dat zag zei hij smalend dat we er bijna vanaf waren. De friandises nog, netjes gepresenteerd op een leuke houder.

Een fris soepje, sesamkletskop, iets met gember, chocolade, marshmallow, ...

2 opmerkingen:

Sarah zei

met die sesamkletskop bedoel je niet Ann veronderstel ik? :-)
schoon foto's!

Mii zei

Wederom: zalig. Zelfs op dit vroege uur (7.41) krijg ik er het water van in de mond.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...