zondag, november 08, 2009

Burgermeester - Amsterdam

Er een paar dagen tussenuit knijpen is altijd leuk... naar Amsterdam bijvoorbeeld. Op het gemak lekker rondstruinen langst de vele kanaaltjes, af en toe een winkel binnenspringen en uiteraard ook de innerlijke mens verwennen.

In een ver veleden zou ik tijdens zo'n weekendje misschien wel eens een hamburgerkeet type Quick of McDonalds zijn binnengestapt om mezelf tegoed te doen aan een paar happen onverantwoorde fastfood. Ook nu voel ik me niet te beroerd om een hamburgertent binnen te stappen, maar dan moet het wel een goede zijn.

Zoals Burgermeester bijvoorbeeld. Na een eerder bezoek heb ik al eens geschreven dat hier kwaliteit voorop staat en de beste ingrediënten worden gebruikt. En dat dankzij duidelijke afspraken met leveranciers je à la minute bereidde burgers met respect voor de seizoenen kan eten. En omdat ik volledig achter deze keten sta zet ik het er nog eens een keertje op.


Ongewongen sfeertje binnen, de koetjes aan de muur kijken je vriendelijk aan, en terwijl je wacht op je burger(s) kan je nog even de tijd nemen om op een kaartje jouw droomburger te noteren. Wie weet wordt die wel de burger van de maand.

In tegenstelling tot mijn vriendin, die genoegen neemt met één tonijnburger, wil ik ze allemaal proeven. Van links naar rechts een 'Geitenkaasburger' (boerengeitenkaas, cashewnoten, appelvijgenchutney), een 'Spaanse lamburger' (Texels lam, chorizo, jalapeños) en een 'Biefburger Royaal' (Blonde d'Aquitaine rund, truffel ei, pancetta). Drie keer een schot in de roos, al eet je de Spaanse lamburger best laatst omdat die jalapeños je smaakpapillen serieus op de proef stellen.


Burgermeester telt tegenwoordig reeds drie vestigingen in het Amsterdamse:
Albert Cuypstraat 48
Elandsgracht 130
Plantage Kerklaan 37

2 opmerkingen:

Sid Frisjes zei

Bij Burgermeester heb je duidelijk geen speeltje nodig op te kunnen spreken van een 'happy meal'.

Daily stuff and more.. zei

Wat leuk!

Ik ken dit niet maar ga binnenkort naar Amsterdam en dan naar aanleiding van dit blogje waarschijnlijk ook een burger meester maken. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...