woensdag, juli 22, 2009

Kris De Roy - Hofke van Bazel

Vervloekt zijn de dagen dat mijn agenda overvol staat. Zo kon ik wegens 'andere verplichtingen' bijvoorbeeld niet naar de voorstelling van het boek van Kris De Roy van restaurant Hofke van Bazel. Na ontvangst van het boek mag alvast blijken dat ik daar iets gemist heb.Met zijn 300 prachtige illustraties is dit boek naast een parel van een kookboek ook een ideaal salontafelboek. Niet enkel de foto's van de gerechten, welke je doen watertanden, maar ook de beelden in de keuken en de zaal geven perfect de sfeer van het restaurant weer. En wat te zeggen van de plaatjes van de chef op zoek naar kwaliteit? Of het nu aardbeien, asperges of kreeften zijn, de verse producten worden met zorg gekozen. En met respect voor de seizoenen!

Het ritme van de seizoenen is ook de leidraad doorheen de receptenindex en toont overzichtelijk welk gerecht je in welk seizoen kan klaarmaken. Een kwestie van een hopeloze zoektocht naar dat ene ingrediënt in het verkeerde seizoen bij aanvang uit te sluiten.

Aangenaam om zien is ook hoe zaakvoerster Gina Miurin haar vegetarische stempel op de menukaart weet door te drukken. Dit trouwens zonder de mensen belerend van visie te willen veranderen. Toegegeven, voor pakweg 'Hopscheuten bereid met Hoegaarden, gepocheerd hoeve-ei en moesselinesaus' of 'Structuren van rode en gele biet met geitenkaas, groene appel, krokantjes en vinaigrette van rode biet' wil ik wel eens een portie vlees/vis overslaan.

180 pagina's culinair plezier, waarbij je na pakweg de 31ste al zin hebt om een tafeltje te reserveren. Een voltreffer noemen wij dat!
'Kris De Roy, restaurant Hofke' van Bazel is uitgegeven door Uitgeverij Snoeck. De teksten zijn van de hand van Stefaan Van Laere. Willy Lippens stond in voor de prachtige beelden.

1 opmerking:

VINCENT zei

Goedendag

Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

Met vriendelijke groeten

Vincent

http://nl.petitchef.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...