zondag, juli 05, 2009

Il Vicoletto - Turnhout


Rond 8 uur besloten vriendin en ik op restaurant te gaan eten, goed wetend dat dat op een zaterdagavond geen sinecure zou zijn. Aan het eerste adresje vingen we bot wegens volzet, wat ons direct ook maar een tocht langs 'the usual favourites' deed uitsluiten. Een recent geopende zaak lieten we links liggen om uiteindelijk bij 'Il Vicoletto' terecht te komen, een Italiaanse zaak in de Bloemekensgang. Vicoletto betekent trouwens steegje.

Daar zaten we dan aan het tafeltje aan de deur, genietend van de laatste zonnestraaltjes, een glaasje prosecco en elkaars gezelschap. Om te starten deelden we een gemengd bord antipasti: tomaat, mozarella, carpaccio van runds,carpaccio van zalm, meloen, ham, kappertjes, olijven... De ober die het als zijn godgegeven taak zag ervoor te zorgen dat aan onze tafel alles naar wens was bediende zich van een soortement Engels, doorspekt met Italiaans en een tikkeltje Turnhouts. In afwachting van onze secondo piatti maakte hij vriendin er attent op haar zonnebril op de tafel te leggen in plaats van op de vensterbank, anders zou ze hem zeker vergeten...

Heerlijk geurende gegrilde gamba's, een stuk zalm in een romige pestosaus, pangebakken aardappeltjes en worteltjes, meer moet dat niet zijn. Verder nog een een vers bakje thee voor mevrouwtje theelepel en een Sorbeto al Limoncello voor mijnheer. Die laatste werd gebracht met 'two straws for the lovely couple'. Nice.

Heel eventjes waanden we ons terug op vakantie in Italië, tot we plots terug op de grote markt van Turnhout stonden.

6 opmerkingen:

Unknown zei

Heyla!
Moet lukken zijn gisterenavond bij de overburen gaan eten. Was ook goed: salade met kippenreepjes, sesamzaadjes en abrikozen (van dat laatste trouwens een lekker sausje gemaakt)
Misschien kunde dat ook eens gaan eten en mij vertellen hoe ik dat moet prepareren ;-)

E. Stilker zei

Ik kan me vergissen, maar ik denk dat ik daar zo'n 10j geleden gegeten heb (als dat mogelijk is). Of alleszins op dezelfde locatie (in een klein steegje van de grote markt weg?). Het duurde meer dan een uur vooraleer we onze pizza kregen, bleek dat ze ons order compleet vergeten waren. Noppes compensatie.
Het geweldige van in Canada te wonen (en bij uitbreiding Noord-Amerika) als je inderdaad iets aan te merken hebt op het eten er altijd wel een of andere vorm van compensatie zal zijn (gratis koffie, of zelfs bijna helemaal gratis eten + drank + pousse-cafe). Nadeel is dat ongeacht je nog altijd 15% fooi moet geven (20% is enkel wanneer het echt goed was).

Sid Frisjes zei

Ik heb het eens nagevraagd, bleek dat jullie op het terras van de buren zaten :-)

Ach, deze keer was het meer dan ok. Ze hebben nu zelfs om de hoek nog een wijnbar waar je kan aperitieven en zelfs wijn uit een machine bestellen (te kiezen: proevertje, half glas, heel glas)

saartje zei

merci voor de tip... ik zal er eens direct werk van gaan maken... van die reservatie :-)

Caleb zei

I found your food blog going through a few links. Glad I ran into it. Didn’t know that the food blog/recipe community was so big online. I love your posts!

I was wondering if you would like to exchange links. I’ll drop yours on my site and you drop mine on yours. Email at ramendays@yahoo.com or stop by my site and drop a comment. Let me know if you would like to do a link exchange.

Cheers,
Caleb
http://www.ramendays.com

Anoniem zei

Pas op voor de rekening, want je wordt bedrogen waar je bij staat, dat is mijn ervaring, en het is toch al idioot duur daar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...