zaterdag, april 25, 2009

Concrete Cooking

Zoals jullie al dan niet weten, zijn vriendin en ik al een tijdje (en op het gemak) een huisje aan het verbouwen. Dat vergt energie, kost stukken van mensen en slorpt een aardige brok vrije tijd en vakantiedagen op. Er is gewoon geen tijd om lekker te kokerellen, vrienden uit te nodigen... Direct ook de reden waarom er op coolinary al een eeuwigheid geen receptjes meer verschenen zijn. En dan te beseffen dat ik de titel "favoriete foodblog van Vlaanderen" ambieer.

Er is echter ook goed nieuws! Alles is van tijdelijke duur, zo ook die verbouwingen. Stilletjesaan zien we vooruitgang en na een eeuwigheid aan sloopwerken is dat uiterst aangenaam. Vandaag de ganse dag (lees van 7.30 h tot 17.00h) een nieuwe riolering gestoken en dat op volgend dieet:

3 chocoladekoeken, een snickers, een zakje paprika chips, 1 fles cola en een flesje Aquarius. Nauwelijks foodieproof maar ik ben de dag toch maar mooi doorgekomen.

Daarstraks trouwens ook nog ondervonden dat koken en verbouwen aardig wat gelijkenissen vertonen. Zo kan ik de kriebels krijgen van mensen die er niet in slagen een recept tot een goed einde te brengen. Hoe doen ze dat toch? Wat ik doe is het geheel een keertje lezen, rekening houden met het hele kook/bakproces en er vervolgens aan beginnen. Meestal is het resultaat ok en als er toch iets fout gelopen is dan probeer ik te achterhalen wat dan wel de oorzaak kan zijn. En dan te bedenken dat er mensen zijn die na één halfbakken poging al aan het mailen zijn met SOS Piet omdat het toch maar niet wil lukken. Niet geheel ontoevallig om eens met de nieuwe keuken op "den televies" te komen denk ik dan. Maar soit ik dwaal af... gelijkenissen.

Ik had mortel of cement nodig, wat voor mij ongeveer hetzelfde is. Snel naar de winkel om een zakje van 5 kilo te kopen en hup, cement maken. 5 kg met 3/4 liter water mengen, kan niet misgaan, tenzij. Tenzij je dat interpreteert als '3 à 4 liter water'. Zo doen die mensen met hun recepten dat dus.

4 opmerkingen:

Sarah zei

:D

saartje zei

Ik heb het mij ook al afgevraagd: waarom niet eerst een kookboek opendoen en dan naar Piet bellen?

Over die cement... merkwaardig genoeg had ik je dat kunnen vertellen... was een half jaar geleden niet waar geweest...

jij riolering, wij hebben een achterbouw afgebroken... de verbouwsoap continues!

Sid Frisjes zei

Zonder zever... het afbreken vond ik het leukste van alles. Geef me een koevoet, nen hamer en een slijpschijf en ik ben vertrokken.

Bij het opbouwen is het resultaat dan weer super natuurlijk.

spekvriend zei

3 chocoladekoeken, een snickers, een zakje paprika chips, 1 fles cola en een flesje Aquarius?

Dan zal uw nieuwe riolering wel van pas komen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...