donderdag, maart 19, 2009

Mmmmholeculaire workshop

Vorig weekend een cursus moleculair koken gaan volgen in het Mmmmh kookatelier in Antwerpen. Een beetje bijscholen in de moderne technieken is nooit mis denk ik zo.

Teleurgestelde gezichten waaronder ook het mijne bij afloop van de workshop. Was dit het nu? Zowel de dooier van mozzarella als die van olijven was mislukt. De kaviaar van tomaat was zonder meer flets en de parels van munt heb ik niet eens zien passeren. Gelukkig was er een open bar... wijn en water à volonté!

Gezien de vriendelijke mensen van Mmmmh het zelf ook jammer vonden dat een en ander in de mist liep bieden ze me nu een nieuwe workshop "Moleculair koken" + een extra attentie aan. Kijk, ter kantore Coolinary worden zulke nobele daden op gejuich onthaald.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

'k Heb altijd al eens willen weten of de moleculaire keuken echt het lof verdient waarop het blijkbaar langs alle kanten wordt onthaald. Als het mislukt niet dus? :)

Sid Frisjes zei

Awel, je begint uiteraard met een geweldig product en een grondige basis van koken is een vereiste. Als dat er niet is dan zal het resultaat ook maar zozo zijn. Maar moleculair is niet enkel schuimpjes, vreemde smaakervaringen enzo... Vlees garen op lage temperatuur om zachtheid te bewaren, pakweg puree spuiten met een slagroomsuit om ze luchtiger te maken zijn daar allemaal mee gelinkt.

Het experimentele kan men best overlaten aan vakmensen (ElBulli & volgelingen) en verder is het wel aardig om hier en daar een accentje mee te leggen.

Qua desserten zou trouwens Het Gebaar in Antwerpen een aanrader zijn om eens iets te proberen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...