woensdag, februari 18, 2009

Kookworkshops in Antwerpen

Wegens cursus volzet ben ik voorlopig geen avondschool koken meer aan het doen. Jammer, want de module "buitenlandse keuken" zag ik nog wel zitten. Volgende jaarhelft ga ik wel alles in het werk stellen om de cursus "pralines" te kunnen volgen en ondertussen houden we het maar bij het tweede jaar wijnproeven.

Wat niet wegneemt dat er niet meer gekookt wordt natuurlijk!

Op 5 (of 3) maart ga ik in de kookstudio van Cookaholic de 90ste verjaardag van de ├╝bercoole KitchenAid keukenrobot vieren. Op uitnodiging in het gezelschap van enkele collega-foodbloggers een avondje doorbrengen, koken en eten... altijd leuk denk ik dan.

Op 14 maart zijn de kookateliers van Mmmh aan de beurt voor 2 uurtjes "sferificatie", moleculair koken dus. Staat op het het menu: sferische kaviaar van tomaat, sferische ravioli met mango, chocolademousse met muntparels, omgekeerde sfeer van mozzarella met kaviaar van tomaat... U bent benieuwd? Anders ik wel.

En dan is er nog de uitnodiging van Foodforfoodies om een culinaire wandeling door 't stad te komen maken met aansluitende workshop. Ik heb nog niets besloten maar ik denk dat de Vietnamese wandeling op 28 maart wel eens een kanshebber kan zijn. En dat allemaal in een maand, dolletjes.

Het verloop, de menu's en toffe verhalen achteraf.... met een gelukje allemaal op coolinary.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo'n kookworkshop bij Mmmh heb ik al eens gedaan, het was de moeite!
Lekker koken, lekkere wijn en nadien nog lekker opeten ook! Vlotte mensen... 't was een aanrader...
Het ging wel over Thais koken... niet iets anders dan 'sferificatie', lijkt me zo

Sid Frisjes zei

Wij hebben al wel een mail gekregen dat die workshop vooral over de techniek van het moleculaire gaat... en dat we bijgevolg niet veel zullen eten :-(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...