donderdag, februari 12, 2009

Eend met whisky

Benodigheden:

Een eend van ca. 5 kg. - 2 grote flessen Schotse whisky - 500 gr. speklapjes - 1 fles olijfolie.

Bereiding:

* De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
* De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden (stand 6-7).
* Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky, de whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
* De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken, het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten.
* Na twintig minuten de oven op 200 graden zetten en twee glazen met whisky vullen, beide glazen opdlinken en de scherven van het eerste glav oplaapen.
* Nog een halff glav insjenke en opdlinke.
* Na een halff uuj de hoven opedoen om deend te sjekke.
* Blandwondesalv in de batkaamer gaan naale en op de bovekant van de linkehand doenn.
* Deh hove een sgop geve, twee glave wiski insjenke ent middeste glav leegdwinke.
* De nove opedoen naadatte eerste glav leeggis en de sjotel vastpakke.
* Blantwondesalf op de binnekant van de regthand doenn en deend oprape.
* Deend noggis oprape en met een handoek de bwantwondesalf van deend vege.
* De hande ontfette med viskey en de tupe salff weerr oprape.
* Tkapotte glazzepvege enn deent trug in de hove duuwe. Deent uitsgelde en hardur duuwe.
* De tweeede flez wiki opedoen en wee ofereindsette.
* Opstaan fan de floer en tzpek onder de kaast veege.
* Noggis plobeern opsstaan wan de vjoer en... togmaa blijfe sitte...
* Ui vless dlinke wandte glave sijn kabot.
* Denoven afsette, dooge sluite en omfalle.

4 opmerkingen:

Ruben zei

Wat kan je ons hiervoor aanraden?
Single malt of een blend?
;-)

Dit receptje is ondertussen een internetklassieker.

Sylvie zei

Supergrappig! Ik heb die ooit eens van ons Pan doorgekregen :-)

Sid Frisjes zei

Ik kende ze nog niet, vandaar mijn bijdrage aan de mensheid.

vincent zei

Goedendag

Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

Met vriendelijke groeten

Vincent

http://nl.petitchef.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...