vrijdag, februari 06, 2009

De Slimste Mens

Hoe spannend was de aflevering van "De Slimste Mens" gisteren? En ook, hoe zielig was Lieven Verstraete zijn stiekeme smeekbede aan Freek om het zelfverklaarde VRT-kartel in ere houden. Verstraete die laatst stond, piepte er net voor de fotoronde van Freek nog een "laat er eentje over" uit. Competitiegeest is een grellig beestje.

Coolinary-moment binnen de quiz toen er een flard El Bulli te zien was bij de filmfragmenten. Zelden had ik zo snel alle antwoorden juist. Spanje (Roses), Ferran Adrià, moleculair koken en 's werelds beste restaurant (4x). Er flitsten zelfs meer sleutelwoorden door mijn hoofd, veel meer. 3 Michelin sterren, Albert Adrià (broer van) Juli Soler (maître), Texturas (reeks producten van Ferran), half jaar open / half jaar experimenteren...


Op zoek naar een knap salontafelboek? Schaf dan "A Day at elBulli" aan. Ferran Adrià en de zijnen worden gedurende 24 uur gevolgd en het resultaat mag er wezen. Prachtige foto's, complexe recepten en een heleboel informatie over het restaurant. Zin om er ooit te gaan eten? Met jaarlijks 2.000.000 reservatieaanvragen en 8.000 beschikbare plaatsen is het met voorsprong het moeilijkste restaurant om binnen te raken.

Ik blijf proberen.

1 opmerking:

Sylvie zei

Ik moet toegeven dat ik eventjes aan jou moest denken tijdens de finale van de Slimste Mens. Dankzij jouw blog is mijn culinaire kennis nu iets meer dan 0 :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...