vrijdag, oktober 17, 2008

Netjes

Regels en normen moeten er zijn moet iemand gedacht hebben toen hij/zij besloot er eentje door te voeren in de avondschool. Sinds vorige week moeten we in de keuken allemaal een hoofddeksel dragen. Hygiënisch dus dat kunnen we alleen maar toejuichen ware het niet dat de keuze van desbetreffend hoofddeksel niet echt vrij te kiezen is. De wegwerpnetjes hebben het gehaald van allerlei stijlvol verantwoorde alternatieven en enige zin voor initiatief werd al snel afgedaan zijnde asociaal gedrag. Dat initiatief bestond eruit om zelf bekostigde hoedjes te voorzien (en te dragen) die net dat tikkeltje meer klasse vertoonden. Niet mis voor de enige klas waarvan de leerlingen zich volgens het papiertje van de school kok mogen noemen.

Asociaal, wij? Dat dachten we niet dus droegen we gisteren allemaal ons net netje. Jammer is het dan ook te moeten vaststellen dat de meest elementaire regels met betrekking tot hygiëne met de voeten getreden worden. U had graag een opsomming? Gezien ik goedgezind bent krijgt u ze van mij.

1/ Dat een open vuilbak in de keuken not done is weten we uit “Chef in nood”, toch staat er zo eentje in de keuken. Om dan nog maar te zwijgen van de kuisploeg die elke keer door de keuken komt geparadeerd. Niet zo netjes denk ik dan, zeker niet als je in acht neemt dat ze ook nog eens vuilzakken door de keuken torsen en… geen wegwerpnetje dragen.

2/ Pollepels, potten, messen, noem maar op. Niets ontsnapt aan de duivel die vet en vuilresten achterlaat op het keukenmateriaal. Proper is anders.

3/ Het is trouwens te hopen dat er nooit brand uitbreekt en we de nooduitgang moeten gebruiken. In het rode emergencybakje aan de muur zit namelijk geen sleutel meer, alleen een hoopje smurrie.

4/ Als de koning op bedrijfsbezoek gaat dan is hij de eerste die een netje opzet. Regels zijn regels Majesteit een uitzondering kunnen we niet toestaan. Kan de vaandeldrager van de netjes bij zijn controleronde door de keukens dan misschien ook het fatsoen hebben zich aan zijn regels te houden en zelf een netje opzetten. Misschien het woordje asociaal maar eens terugkaatsen.

Gelukkig is niet alles kommer en kwel. Het zaal personeel moet vanaf heden strak in het pak de rest van de leerlingen bedienen. Dat wil met andere woorden zeggen dat ze een zwart witte outfit moeten dragen. Niets dan respect dan ook voor degene die gisteren in een zelfgemaakt dalmatiërkostuum de zaal binnenstapte en aan een tafel vroeg of er nog iemand wat wijn wou drinken.


Die avondschool toch.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Zelfgemaakt dalmatiërkostuum? Zit joris bij jullie in de avondschool?? :)

Sid Frisjes zei

Had gekunnen :-)

Sarah zei

GRAPPIG!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...