vrijdag, oktober 24, 2008

Mistela, Reggio di Castela, Moscato Giallo

Gisteren nog eens goed gegeten in de avondschool. Als appetizer hadden we authentieke Thaise loempia's met een lekker sausje. Uiteraard niet door ons gemaakt maar het was wel met liefde bereid door Tijl zijn Thaise vrouw. Lekker.

De hoofdschotel kwam uitzonderlijk voor het voorgerecht maar meer daarover later. Rosé gebakken duivenborst met een spruitenpuree, portosaus en witloof. Hagel in de filets zijn altijd grappig, vooral als het niet in je eigen stukje vlees is.

Het voorgerecht dan... een hazenpaté en dat heeft zijn tijd nodig beste mensen. Hazenvlees cutteren, kruiden en dergelijk om er een farce (vulling) van te maken. Vervolgens in de vorm doen, hazenfilets erin verwerken en au bain marie in de over klaarmaken. En dan moet het ook nog eens afkoelen. Desondanks het gebruik van een snelkoeler werd het voorgerecht het nagerecht. Uit mijn wijnkast had ik een flesje Mistela meegenomen en dat bleek perfect bij de paté te passen.

Deze dessertwijn, traditioneel afkomstig uit het Spaanse Catalonië, was er eentje uit Brazilië. Verder opzoekwerk op het internet leert mij dat deze "Mistela, Reggio di Castela, Moscato Giallo" nationaal en internationaal al 40 arwards in de prijzen heeft gesleept. Niet onterect zo blijkt want de fles was al halfleeg (halfvol zo u wil) voor we aan de dis zaten. Zelf een flesje in huis halen? Op http://www.sinuelo.com.br/ kan je de nodige info vinden. Misschien kunnen we met 't schooltje het wijnhuis eens gaan bezoeken?1 opmerking:

Ruben zei

na de herfstvakantie beginnen we met het bouwen van de beloofde wijnkast!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...