dinsdag, maart 11, 2008

Wijnles

Avondschool is lang zo slecht niet, bewijs hiervan is onderstaand lijstje.

1/ Candela Malbec Rosé 2005 uit Argentinië: De kleur, oranje roze, gaf het al een beetje aan wat onze smaakpapillen bevestigden. Deze wijn heeft zijn beste tijd gehad en is de fase "op dronk" voorbij.

2/ Santa Julia Syrah Rosé 2006 uit Argentinië: Zelfde streek, andere druif ander jaar en dat maakt een wereld van verschil. Lekkere licht fruitige rosé, ideaal terraswijntje voor de komende lente als die er al wil doorkomen.

3/ Arte Latino Cava uit Catalunya: Bubbels in het glas, ik ben er wel fan van. In dit geval blijkt nog maar eens dat je voor 7 € al een lekkere cava hebt die eigenlijk niet moet onderdoen voor Champagne.

4/ Laurent Perrier Brut uit Champagne: Tweede keer bubbels maar deze keer een fles uit de enige regio die wel de naam Champagne mag dragen. Minstens zo goed als de cava en allicht een tikkeltje beter maar om daar nu 18,65 € extra voor te betalen? Dan toch maar cava.

5/ Lusteau Sherry uit Jerez: Sherry, altijd gedacht dat dat een oude wijvendrank was maar eigenlijk is dat nog goed te drinken. Volgens mij perfect combineerbaar met pannenkoeken met kaneelijs, appeltjes en speculaas.

6/ Peca late bottled vintage 1999 (2004) uit Douro: Nog een oude wijvendrank en nogmaals goed te drinken. Te horen gekregen dat porto ideaal is om een menu mee af te sluiten maar eigenlijk niet geschikt is als aperitief. Blijkbaar zondigen daar nogal wat mensen tegen.

Zes drankjes waarvan vijf vlotjes de keel binnen vloeiden. Iemand een idee waar je zo'n I (hartje) Avondschool sticker kunt kopen?

2 opmerkingen:

Ruben zei

Ik heb eens in een boek van Jongens & Wetenschap gelezen dat de ideale aperitief niet zoet en met veel alocohol is.

Met veel alcohol, omdat je daar het meeste honger van krijgt.
Niet zoet, omdat suiker de honger doet verdwijnen.

veerle zei

Die Late Bottled Vintage Porto met een blauwschimmelkaas.... Mmmmmm!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...