vrijdag, februari 01, 2008

Modetrends

Gisteren mijn kokvest en dito schort nog eens omgegord, mijn messen, dunschiller en microplanerasp in mijn tas gestoken en richting school gefietst. Als je met de fiets bent is wind op kop nooit grappig maar soit. De cursus “modetrends” lijkt me dolle pret te worden. Iedereen heeft er zijn kokcertificaat op zak en er wordt van ons dan ook verwacht dat we onze plan kunnen trekken. De lessen zelf bestaan ¾ uit klassieke verfijnde gerechten en ¼ uit moleculaire keuken. Hoe gaat het nu juist in zijn werk.


De groep van 14 studenten wordt netjes in twee gedeeld en wekelijks wordt er per groep iemand als chef aangeduid. De chef zorgt ervoor dat “zijn personeel” efficiënt maar ook hygiënisch te werk gaat, beslist op welke borden het gerecht gedresseerd wordt en hoe de presentatie moet lopen. Verder wordt er ook niet meer opgegeven hoeveel je van elk ingrediënt moet gebruiken. Alle benodigdheden zijn voorradig en daarmee moeten we onze plan trekken, een beetje zoals in een echte restaurantkeuken.


In de klas loopt er trouwens een alleraardigst blondje met een fototoestel rond en zij zal er persoonlijk voor zorgen dat er op coolinary af en toe foto’s van de gerechtjes staan. Zo kan je hier binnenkort plaatjes zien van de niet te versmaden millefeuille van mozarella en tonijn met fijne groentendressing, rauwe zalm met een wasabi- limoen marinade of van het verdomd sappige melkbiggetje met omgekeerde beurre-blanc sausje.

1 opmerking:

Anoniem zei

't blondje heeft de foto's blijkbaar doorgestuurd: lol

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...