dinsdag, december 18, 2007

Droometentje in Oud Sluis ***

Culinaire dromen/nachtmerries, ik denk niet dat ik ze ooit gehad heb… tot afgelopen nacht.

Mijn vriendin en ik zaten plots in het driesterrenrestaurant Oud Sluis van de gerenommeerde Sergio Herman en daar kregen we een degustatiemenu voorgeschoteld. Angstvallig wist ik de prijs van de menu en het drinken geheim te houden voor Ann, geen idee of geld nu een probleem was of juist niet. Op het eerste bordje lagen drie proevertjes waarvan ik me alleen het torentje op basis van rode biet kan herinneren. In ieder geval werd het door ons beiden goed gesmaakt. Vervolgens zaten we al aan de hoofdschotel, wat gaat het toch snel in dromenland. Geen idee meer wat er op het bord lag (het was wel lekker), wat erbij geserveerd werd echter staat in mijn geheugen gegrift, namelijk een soort shake. Onderaan het glas zag je een oester, daarboven fijngesneden hesp en vervolgens een paar eierdooiers. Het gevoel spruitjes tegen mijn zin te moeten eten kwam terug sterk naar boven, Ann zag er dan weer uit alsof ze weet-ik-veel wat moest eten. Met lange tanden begon ik aan de shake en dat scheen nogal lang te duren gezien de obers de zaal al begonnen op te ruimen. De enige reden trouwens waarom ik dat spel naar binnen wou spelen was om aan te tonen dat het lekker was geweest en om nog een kansje te maken om een paar foto’s te trekken van Sergio in zijn keuken. Bleek ik mijn fototoestel toch niet vergeten te zijn zeker…. en vervolgens terug wakker!

Rare onsamenhangende droom, maar wat leren we daar nu van. Na deze droom geanalyseerd te hebben kom ik op volgende puntjes:

1/ Ik wil wel eens in een sterrenrestaurant gaan eten (Oud Sluis***, of dichter bij huis ’t Zilte**)
2/ Ga ik alles lusten wat er geserveerd wordt?
3/ Hoeveel gaat dat kosten?
4/ Bestaat er de kans om een fotootje te trekken in de keuken?
5/ Wie gaat er mee eten?

2 opmerkingen:

Sarah zei

haha. HAHA!

Ik ga alvast niet mee eten: sterrenrestaurants/chique restaurants en ik, het gaat niet samen. Telkens als S. me daarmee verraste viel het tegen, viel ik in slaap, kortom het viel in het water... stom he.

Anoniem zei

freak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...