donderdag, mei 10, 2007

De Smaak van Wijn ***Altijd leuk om een boek in de bus te krijgen en met "De smaak van wijn" is dat niet anders. Ik ben absoluut geen wijnkenner en op restaurant ben ik dan al snel genoodzaakt me te laten leiden door de ober van dienst. Iets wat meestal gepaard gaat met een zekere ongemakkelijkheid wanneer men vraagt, "en wie gaat de wijn proeven?"

Met de ondertitel "Welk gerecht bij welke wijn" speelt auteur en wijnkenner Gido Van Imsschoot netjes in op net die vraag waar de restaurantbezoeker of thuiskok wel eens van wakker ligt. Klopt bijvoorbeeld de bewering nog steeds dat je bij vis witte, en bij vlees rode wijn moet drinken?

In de eerste 2 hoofdstukken gaat Van Imschoot dieper in op de geschiedenis van de smaak, en datgene wat juist de smaak van wijn bepaalt? Theoretisch leren wijnproeven heet dat dan. Vanaf hoofdstuk 3 (p. 80) wordt het extra interessant voor de thuiskok want dan volgen er recepten om duimen en vingers bij af te likken.

Wat dacht u bijvoorbeeld van gebakken scampi met geitenkaaspuree, groene kruiden en paprikasaus of een heerlijk perentaartje met speculaas en koffieroomijs? De wijntip krijgt u er bij alle 33 recepten steeds bij. De foto's van de hand van Andrew Verschetze maken het boek compleet, een aanrader voor elke wijnliefhebber, restaurantbezoeker en thuiskok.

Geïnteresseerden kunnen het boek rechtstreeks bestellen bij Uitgeverij Davidsfonds middels een simpele klik van de muis op volgend ISBN nummer : 9789058264503. Langsgaan bij de betere boekhandel is natuurlijk ook een optie.

1 opmerking:

Anoniem zei

mmm... geitenkaaspuree!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...