maandag, april 23, 2007

Sunday Rocks

Terwijl het uit het zonovergotene Kreta berichten regende over funderingen die gelegd werden, kon ondergetekende gisteren rond de zevenen uit zijn bed om een ontbijt te verzorgen voor de 4 gasten die in “onze Bed & Breakfast” logeerden. Op weg naar de bakker en de beenhouwer bleek al snel dat die mensen niet op zo’n onschappelijk uur in hun winkel staan. De bakker zou een half uurtje later openen, de beenhouwer pas anderhalf uur later, paniek! Snel met de fiets half Turnhout doorkruisen om, in een automatenshop godbetert, de nodige bijval (kaas, salami, kip curry, tonijnsla) te scoren. Pistolets, sandwiches, croissants, chocoladebroodjes, een klein gesneden wit en een pot Nutella (2 van de gasten waren rakkers van om en bij een jaar of 5 – 6) van bij de bakker en hup terug richting Guldensporenlei om de tafel af te werken! Servetjes plooien, botertjes op een bordje, fruitsap in kannetjes, actimellekes klaarzetten, theepotjes voorverwarmen… soit, de tafel zag er goed uit! Rond die tijd vonden de twee Beagles het trouwens ook tijd voor een stukje brood en stond één van de 2 rosse katers ook al te maauwen voor melk, “Sid’s Breakfast Parlour” draaide op volle touren!

Nadat ik de tafel netjes had afgeruimd (en opnieuw gedekt voor Ann), de afwas gedaan had en m’n verse foccacia uit de oven had gehaald was er nog steeds meer dan tijd genoeg over voor een bezoekje aan de rommelmarkt. Ik had enkele uren eerder namelijk een schattig klein wit stoeltje gezien voor 4 euro en het stond er zowaar nog. Van de verkoopster kreeg ik het ding mee voor 3 euro en gezien ze me verkeerd teruggaf heb ik er zelfs maar 2 euro betaald, great! Een ideaal stoeltje om een kleinigheidje op te zetten, of als zitplaats voor wanneer vrienden naar het nieuwe huis komen zien en m’n favoriete peuter meenemen.


Namiddagzon in april... ik moet er nog altijd aan wennen, maar dat lukt best wel aardig. Eerst een partijtje minigolf (gewonnen, I dare you) en daarna hapjes en drankjes in het zonneke. Twee flessen cava, een flesje witte wijn, foccacia met pesto, geitenkaasjes, chorizo, sardientjes, gemarineerde olijven, doritos met Philadelphia en tuinkers… lekker! Als je het mij vraagt kunnen daar zelfs geen Zundays tegenop.

3 opmerkingen:

Sarah zei

Het was HEERLIJK, ZALIG, FANTASTISCH! Merci he!

En 't was inderdaad een heel mooi stoeltje!

Je bent je tuinkruidenbierbak nog vergeten te vermelden!

Sid Frisjes zei

Inderdaad... die oude bierbak van Brouwerij Weeze uit Rumbeke gaat dienst doen als tuinkruidenbak!

Voor 10 euro ne stoel en nen houten bak bier. Geweldig!

Catweazle zei

als die favoriete peuter van u een klein beetje op mijne peuter lijkt, zal hij met evenveel plezier -nee, met meer plezier- in uw kruidenbak ipv op het stoeltje gaan zitten.
in ieder geval zal hij blij zijn dat ge aan hem hebt gedacht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...