vrijdag, juli 07, 2006

Roma e Napoli


Nog 5 dagen slapen en we stappen op de vlieger richting Rome / Napels. Een reis die ik tot nog toe altijd heb uitgesteld omdat ik er vanuit ging dat het toch een beetje een archeologische stap naar het verleden zou worden met een overdaad aan cultuur en waar men op de koop toe espresso van 10 euro schenkt in 10 milliliterglaasjes. Niet dat ik koffie drink maar toch, trek dezelfde lijn door naar een zomerse cocktail en je komt op astronomische bedragen!

Om het coolinary gehalte in de reis te houden ben ik even op zoek geweest naar workshops alwaar de traditionele Italiaanse keuken wordt aangeleerd. In Rome kwam ik terecht bij een Amerikaans geïmmigreerd koppel (Alan & Diana Epstein) waarvan de vrouw niet alleen iets met health doet, maar ook fotografe is, dolletjes. Samen met heuren beau heeft ze trouwens een boek uitgebracht (bestseller) onder de naam “
As the romans do!”. Het koppeltje mocht zelfs reeds aandraven bij ons aller Oprah, al twijfel ik nu of dat al dan niet een plus is. Zij bieden dus een dag Rome aan met bezoek aan locale marktjes, homemade pasta plaatsen ed. waar ingrediënten gekocht kunnen worden voor de te bereiden maaltijd. Gezien er op de site geen prijzen bij de “guidend tour / workshop” vermeldt staan heb ik zo m’n twijfels of het iets voor onze beurs is maar soit, you never know!

Ook in het mondaine Sorrento (het Nice van Napels) blijkt er een
kookschool te zijn waar je verschillende workshops en tours kunt doen. Net zoals in Barcelona bestaat hier de mogelijkheid om een workshop te doen van een ½ dag met een Italiaanse kokkin (Engelse tolk) die je een typisch Italiaanse tafel (drie gangen + aperitiefhapjes) leert klaarmaken. Verder zijn er de workshops pasta, pizza, lemoncello en tal van andere langere cursussen (4 tot 8 dagen accommodatie inbegrepen). Wederom staan er weer geen prijzen op de site, of kijk ik erover, maar is er een mailtje onderweg om te zien of het al dan niet iets voor ons is.

Wordt vervolgd

2 opmerkingen:

Sid Frisjes zei

Jammer maar helaas, geen workshop in Rome (al heb ik in een vriendelijk antwoord toch naar een gouden culinaire tip gevraagd) en in Napels enkel op onze vertrekdag.

Dat wil zeggen dat ik snel snel een moeke op myspace moet leren kennen uit die regio...

Sarah zei

Hmm... Jammer! Ik was al aan het popelen om die nieuwe recepten te komen testen als jullie terug zijn... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...