zondag, mei 20, 2012

Cointreau Cuisine - Selecto

Nee, teleurstellen doen de mensen bij Oona niet. Of het nu een dessertendiner betreft, iets met taartjes, een cognacproeverij of de voorstelling van de nieuwe Cointreau Cuisine, de organisatie zit altijd meer dan snor. Een licht brandend zonnetje en een cocktail - op basis van Cointreau, wat had je gedacht - in afwachting van de andere bloggers... Op tijd zijn heeft zo zijn voordelen.

Cointreau Tonic @ Le Selecto

Plaats van gebeuren was de hippe bistro Selecto in de Vlaanderenstraat in Brussel. Na een cocktail of drie waren alle bloggers present en konden we van jetje geven. Het is te zeggen! We kregen een keukenschort aangemeten en mochten in de bemeten keuken binnen spetsafstand toekijken hoe de chef en zijn rechterhand onze gerechten in no-time afwerkten. Ook gemakkelijk.

Gedekte tafel - Selecto

Ziltzoete langoustines, crunchy gegrilde groene asperges en de subtiele aanwezigheid van een vleugje sinaas. Niet enkel de zon kondigde een stralende zomer aan, ook dit bordje was een voorbode. De aanwezige flesjes Cointreau Cuisine - een supermakkelijk verstuivertje met Cointreau - lieten toe om 'bij te kruiden'. Iets waar gretig gebruik van werd gemaakt. Het duurde dan ook niet lang voor de sinaaslikeur rechtstreeks in de mond verstuifd werd. Geen idee wie daar mee begonnen was, maar ver moet ik niet zoeken.

Langoustine, gegrilde asperges

Eendeborst en sinaasappelsaus, een duo dat hand in hand gaat zoals pakweg een café en bier. Hoezeer de mensen van Cointreau hun nieuwste creatie van het geijkte pad willen laten afwijken, naast deze klassieker valt niet te kijken. Deze maigret de canard was gewoon zalig, het appeltje verrassend, de aardappel superlekker en de saus, die stond er als een huis. Winnertje!

Eendeborst, appel, aardappel

Jammer dat de batterij van mijn fototoestel ondertussen de geest had gegeven want het dessert met aardbeien moest lang niet onderdoen voor de twee voorgaande gerechten. 

Cointreau Cuisine, een vloek of een zegen, ik ben er nog niet uit. Er passeert voorlopig niets op een bord zonder er een vleugje sinaas op te spuiten. Helemaal niet slecht bij een gravad lax bijvoorbeeld en als je zo'n 20 mensen op een feestje razend enthoesiast kunt maken met een gegrilde kwartelfilet met pastinaakpuree en Cointreau Cuisine, dan denk ik dat we voorlopig wel van een zegen, of zelfs zege mogen spreken. 

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...